Gaming

Warhammer 40k: Storm Of Vengeance – Legenda continua, acum si pe tableta

Universul Warhammer nu se poate numi doar vast. Este titanic! Discutam aici despre zeci de carti, board-game-uri si jocuri video, depasind in complexitate si folclor majoritatea universurilor fantastice existente in acest moment pe piata. Warhammer 40k, jocul de strategie cel putin, este considerat o legenda printre fani. Din pacate THQ nu mai detine licenta Warhammer, ce apartine acum de GamesWorkshop. Din pacate ultimele jocuri nu prea fac cinste francizei. Jocul de fata, Warhammer 40K-Storm of Vengeance este unul dintre aceste titluri. Cel putin pe PC.

Pe tablete, acesta are o alta savoare, fiind neasteptat de potrivit acestui mediu de gameplay, integrandu-se perfect cu touchscreen-ul. Principiul de baza pe care functioneaza jocul este destul de simplu. Exista o serie de cinci culoare pe care tu trebuie sa le aperi, iti chemi unitatile intr-un capat, in timp ce oponentul isi cheama unitatile sale in celalalt capat. Simplu nu? Un fel de Plants Vs Zombies cu Marini Spatiali si Orci intergalactici.

Ei bine nu! Jocul include ceva elemente de strategie, jucatorul fiind nevoit sa decida pe ce culoar isi trimite unitatile, la capatul carui culoar isi va pune cladirile care cheama unitati si mai ales ce unitate sa cheme si cand pentru a contracara unitatile adversarului, care, poate fi un inteligent artificial sau un oponent real, in sesiunile de multiplayer. Dupa cum am spus, aparent simplu, dar cu un grad de complexitate destul de ridicat dupa ce treci de primele nivele.

Odata ce avansezi in joc, poti sa iti imbunatatesti unitatile, armele speciale si cladirile, existand si un meta-game in fundal pentru a oferi progresie. Sunt mici insertii care ofera jucatorului stimulul necesar pentru a juca urmatoarea misiune, pentru a progresa si a avea acces la acea unitate imbunatita noua, sau la acel atac special.

Jocul este cross-platform, asta traducandu-se prin faptul ca poti sa te infrunti cu un oponent de pe tableta, tu stand confortabil pe scaun la birou, controlandu-ti unintatile de pe PC. Integrarea este realizata destul de bine, jocurile in multiplayer avand zero lag in cele mai multe cazuri. Grafic, jocul nu arata rau. Animatiile sunt decente pe tableta, dar… invechite pe PC. Acest titlu este ideal pentru sesiuni scurte de gameplay, de doua sau patru minute, pentru un joc, doua in metrou sau masina in drum spre scoala sau serviciu. Iar cand ajungi acasa, cine stie, poate il deschizi pe Steam si il continui de unde ai ramas…pe tableta.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button