Gaming

Arclight Rumble este noul joc Warcraft pentru smartphone prezentat de Blizzard

My disappointment is immeasurable

Am ajuns în punctul acela în care prefer cu dragă inimă să-i dau șansă lui Diablo Immortal decât să mă joc noul joc Warcraft pe care Blizzard îl va lansa pe iOS și Android. Sau, mai bine, până și Hearthstone, care din punctul meu de vedere a ajuns o epavă, e mai interesant și mai engaging decât, ugh, Arclight Rumble. Well, să nu pornim direct cu negativismul, deci să vedem despre ce este vorba.

Acum ceva vreme, Blizzard anunța că va extinde universul Warcraft cu noi jocuri pentru telefoane. Și mulți s-au gândit în ce direcție o vor lua dezvoltatorii odată ce se pun pe treabă. Personal, mă așteptam la ceva mai matur și mai complex, pentru că magazinele de aplicații sunt pline de Angry Birds, Clash of Clans și clone de Barbie. Warcraft Rumble este, deci un action strategy gratuit care ia cei mai cunoscuți eroi din franciză, îi transformă în păpușele chibi simpatice și îi pune să se lupte cu tot felul de mobi și boși. Jocul pleacă de la premisa că eroii sunt, de fapt, niște miniaturi care au prins viață, iar tu decizi cum îi vei arunca în luptă și ce combinații de forțe vei folosi.

Arclight Rumble promite un sistem de progresie destul de dens și interesant și la fel ar sta treaba și cu opțiunile de personalizare a personajelor și a armatelor. Ideea este că poți ajunge să colecționezi până la 65 de astfel de miniaturi-eroi și îi poți adăuga în diferite compoziții tactice pentru a te putea lupta în PvP sau PvE. Da, jocul este și multiplayer, dar Blizzard pune accentul pe o campanie single-player masivă, plină de dungeon-uri și raiduri.

Warcraft pentru copiii de 0-9 ani

Chestia asta cu joyous chaos propusă de Warcraft Arclight Rumble nu mi se pare neapărat rea, cât incompletă într-un fel. Da, personajele și mobii sunt tare simpatici, dar la prima vedere jocul pare exagerat de childish și cartoonish, deformând aproape în totalitate Warcraftul pe care îl știam atât eu, cât și alți veterani. Da, ar fi scuza aia că este un joc pentru telefon dar come on… Totuși, este interesant sistemul ăsta de adunare a resurselor și toată harababura din care trebuie să ieși victorios prin gândire strategică.

Aș putea spune că am mixed feelings față de Warcraft Arclight Rumble. Pe de o parte, este un pui de Warhammer psihedelic. Pe de altă parte, îmi pare un titlu exagerat de colorat și de copilăros, cel puțin din anumite standarde. Din nou, la prima vedere, parcă este lipsit de substanță și zvâc, dar poate lucrurile se vor mai schimba între timp. Doritorii pot da deja pre-register și cred că voi face și eu asta, că n-a stricat niciodată să te înregistrezi pentru ceea ce speri că va fi cât de cât satisfăcător.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button