CommunityTech&IT

Wall Street Journal, atacat de hackeri în sprijinul lui PewDiePie

Fani ai lui PewDiePie au atacat site-ul Wall Street Journal în urmă cu câteva ore, înlocuind una dintre paginile web afiliate popularei rețele de știri cu un mesaj în care publicația își cerea public scuze față de celebrul youtuber. Este doar cea mai recentă lovitură informatică în sprijinul lui PewDiePie, după ce săptămânile trecute un hacker sub pseudonimul TheHackerGiraffe a fortat zeci de mii de imprimante sa printeze mesaje în care solicita sprijin pentru youtuber. În ambele cazuri, miza este aceeași, locul de frunte pe plaftorma youtube, unde PewDiePie e aproape să fie detronat ca număr de abonați de canalul media indian T-Series.

În recentul atac informatic înregistrat la Wall Street Journal, o postare sponsorizată pe site-ul afiliat al publicației a fost suprascrisă de hackeri pentru a preciza că publicația „ar dori să-și ceară public scuze față de PewDiePie” și că acesta a fost în mod eronat prezentat într-o lumină nefavorabilă de către jurnaliștii ziarului. Nota a precizat, de asemenea, că Wall Street Journal ar fi gata să îl sponsorizeze pe youtuber în încercarea sa de a se menține în fruntea celor de la T-Series.

Un reprezentant al publicației a declarat pentru The Verge că problema a fost luată la cunoștință și că a fost lansată o investigație completă pentru a descoperi cum au reușit hackerii să spargă protecțiile site-ului. „Pagina a fost deținută de WSJ. Custom Solutions, o unitate a diviziei de publicitate, care nu este afiliată cu redacția The Wall Street Journal”, a spus reprezentantul.

Fanii au considerat Wall Street Journal ca fiind un adversar al lui PewDiePie de când publicația a lansat o investigației asupra canalului său de youtube în februarie 2017. Ancheta a scos în evidență limbajului antisemit folosit de acesta, ceea ce l-a dus pe Felix „PewDiePie” Kjellberg să-și piardă seria Red din YouTube, Scare PewDiePie și să fie scos din Disney’s Maker Studios.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button