PCȘtiri ITTECH

Vreți mai mult Radeon Polaris?

Arhitectura Radeon Polaris a intrat în al treilea său an de existență, și din moment ce nu există încă un înlocuitor adecvat, se pare că AMD va relansa o variantă îmbunătățită a sa pe la toamnă.

Cel mai nou zvon care circulă acum prin internet se referă la ce plăci video va oferi AMD spre vânzare pe parcursul următorului an. Zvonul nu este tocmai super-convingător, dar nici nu prea e de trecut cu vederea, iar sursa este un utilizator al forumului Chiphell care a mai avut informații corecte despre procesoarele produse de AMD.

Conform zvonului, spre sfârșitul acestui an vom avea parte de plăci video Radeon noi, care în loc să fie bazate pe Vega sunt menite construite folosind Polaris 30. Ce este Polaris 30, vă întrebați? Este arhitectura Polaris 20, din care erau derivate procesoarele grafice Polaris 10 și Polaris 11 (știu, e confuz, nici mie nu îmi convine denumirea), micșorată folosind procesul de 12 nanometri. Desigur, ceva optimizări ale arhitecturii poate că vor mai interveni, dar în mare parte este doar o micșorare/rafinare a producției ce ar trebui să rezulte în performanță cu 15% mai bună, în cel mai bun caz cu putință.

Polaris 30 nu va include nici una din tehnologiile noi găsite în Vega, precum Rapid Packed Math sau minunatul sistem de management al memoriei care promitea marea cu sarea, și n-a mai fost pomenit vreodată.  Asta cu siguranță va pune sub semnul întrebării viitor tehnologiilor, în special în cazul lui RPM, care părea să fie destul de practic atât timp cât exista o bază de instalare suficient de mare încât să fie justificată implementarea sa de către producătorii de jocuri.

De asemenea, se pare că Navi va sosi abia la finalul lui 2019, poate chiar începutul lui 2020, ceva ce n-ar fi o surpriză prea mare, dacă ne amintim de veștile care circulau luna trecută despre soarta foarte nefericită a Radeon Technologies Group.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button