AutoMORETech&IT

Volvo promite să aibă un auto-pilot adevărat în 2021

Volvo anunță că are de gând să lanseze o mașină ce folosește un pilot automat deplin peste trei ani de zile.

Acest pilot automat este menit să fie integrat în seria de mașini XC90, și ar urma să crească prețul acestui model cu câteva zeci de mii de dolari. Dar ce vor primi oamenii curioși pentru prețul suplimentar? Un pilot automat de nivelul 4. Pentru context, aruncați o privire peste acest articol în care sunt detaliate diversele nivele de autonomie ale mașinilor.

Volvo numește pilotul automat „Highway Assist” și este gândit în mare parte pentru a reduce stresul călătoriilor lungi pe autostrăzi… așa că nu prea este aplicabil la noi în țară, sau în condiții în care drumurile pot fi imprevizibile (sau pline de gropi), iar condițiile de mediu ar fi dincolo de ce poate înțelege mașina.

Dar în locurile mai civilizate din lume și în condiții normale de mediu, acest mod va permite șoferului să se ocupe cu ceva complet diferit în timp ce mașina va conduce de una singură. Șoferul nici măcar nu trebuie să fie treaz, mașina ocupându-se de tot ce trebuie pentru a se asigura că nu vor fi incidente nefericite pe parcursul călătoriei.

Dacă în acest moment vă trec prin minte incidentele suferite de mașinile Tesla din ultima vreme, merită menționat că acestea au doar un pilot automat de nivelul 2, și nu ar trebui să fie folosite de parcă ar fi în stare să funcționeze mereu pe cont propriu.

[BGR]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button