Auto

Volvo EX90 este cel mai nou SUV cu 7 locuri al producătorului suedez

V-ați gândit vreodată să faceți un tur în viitor? Cu noul Volvo EX90 complet electric, exact asta o să primiți. Dezvăluit în noiembrie 2022 și dotat cu tehnologie de ultimă oră de la Nvidia, Snapdragon și Google, acest SUV este mai degrabă un smartphone pe roți decât o mașină obișnuită.

Prima impresie va fi că acesta este inconfundabil un Volvo, purtând indicii clasice de design, dar îndrăznind să ducă SUV-urile mărcii în viitor. Farurile „Thor’s Hammer” sunt acolo, dar într-o interpretare nouă iar aripile musculoase reprezintă un omagiu adus modelelor Volvo de odinioară, dar cu o formă mai aerodinamică.

Acum, ați observat ceva neobișnuit cu oglinzile retrovizoare? Există o oglindă de sticlă fără ramă pe un suport, care integrează de asemenea camere – parte a sistemului de viziune 360 al EX90. Dar poate cel mai unic element este carcasa pentru senzorii LIDAR de pe linia acoperișului. Această caracteristică curioasă, deși divizivă în opinie, îmbunătățește semnificativ caracteristicile de siguranță ale EX90 și reprezintă încă un pas înainte către un viitor unde mașinile se conduc complet singure.

Pășind în interior, sunteți așteptat de o surpriză. Interiorul este spațios, datorită așa-numitului design de skateboard pentru platformă, oferind un podea plată și un spațiu generos pentru cabină. Sustenabilitatea nu a fost uitată, iar Volvo EX90 este plin de materiale reciclate și durabile, cum ar fi țesăturile de lână.

Ambianța interioară minimalistă, un ecran central de 15 inci, sistemul Android și o mulțime de senzori și radare, asigură că veți fi complet conectat și asistat în timp ce sunteți la volanul lui Volvo EX90. Oh, și să nu uităm sistemul audio Bowers & Wilkins cu 25 de difuzoare pentru o experiență audio epică.

În ceea ce privește puterea, Volvo EX90 vine cu o baterie de 111kWh, oferind o autonomie estimată de 600km (WLTP). Cât despre performanță, mașina este surprinzător de rapidă, la fel ca multe mașini electrice de genul ăsta, cu un timp de 0-100km/h de sub 5 secunde, în funcție de modelul pe care îl alegeți.

Volvo EX90 7

Verdictul? Ei bine, se pare că Volvo EX90 este o combinație perfectă a angajamentului Volvo pentru siguranță, sustenabilitate și împingerea limitelor a ceea ce poate fi o mașină. Un mastodont de lux care este despre sofisticare tehnologică și e pregătit să deschidă drumul spre un viitor mai verde.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button