Tech&ITȘtiriTelefoane

Vivo X90 Pro Plus va avea un set de camere care amenință supremația HUAWEI și Apple

Mulți vor spune că industria telefoanelor (exceptând pliabilele) cam stagnează de ceva timp. Nu mai vedem aceleași salturi tehnologice de la un an la altul cum le vedeam pe vremea iPhone 4 și, fiind o piață atât de matură, foarte puțini producători încearcă lucruri noi și extravagante, ceea ce face din dispozitivele actuale să arate și să funcționeze mai mult sau mai puțin la fel.

Un segment unde producătorii au făcut avansuri serioase în ultima vreme rămâne plita de aragaz de pe spatele oricărui telefon se respectă. Practic, de când telefonul din buzunar a înlocuit camera foto din ghiozdan, companiile s-au luptat să îndese senzori din ce în ce mai mari și mai puternici, cu soft-uri și trucuri care mai de care mai ingenioase pentru a câștiga titlul de cea mai bună cameră de pe un telefon.

Un pretendent serios la acest titlu pare să fie Vivo X90 Pro Plus, un dispozitiv care se va lansa, cel mai probabil, săptămâna viitoare, conform PhoneArena. Piesa de rezistență a acestui telefon este, fără îndoială, senzorul de un inch Sony IMX989, implementat în trecut și pe Xiaomi 12S Ultra, unde a avut rezultate foarte bune.

Pe lângă principala imensă, Vivo X90 Pro Plus va avea nu una, ci două camere telefoto. Prima, cea periscop, va avea distanța focala de 90mm, dar cu niște software inteligent, se poate duce până la 100X digital zoom, așa cum face și Samsung Galaxy S22 Ultra. A doua cameră telefoto este una cu zoom 2X, specială pentru portret.

Pe lângă camere, Vivo X90 Pro Plus va veni inițial cu un chipset Mediatek Dimensity 9200, ceea ce nu e neapărat o veste bună. Conform unor teste Geeekbench scurse pe internet, chipset-ul Dimensity a obținut 1,353 în testele single-core și 4,055 în testele multi-core, valori semnificativ mai mici față de numerele pe care ne așteptăm să le scoată Snapdragon 8 Gen 2. Cu toate astea, se pare că Snapdragon 8 Gen 2 își va face apariția pe Vivo X90 Pro Plus, doar că ceva mai târziu.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button