Business

Vinci a obținut un contract de 300 de milioane de euro pentru o conexiune electrică între Franța și Spania. Efectele la bursă

Vinci este unul dintre liderii mondiali în domeniul concesiunilor, energiei și construcțiilor, cu o prezență în peste 120 de țări. Știu că bursa din Statele Unite este cea adevărată dar atunci când se ivesc ocazii, nu trebuie neglijate companii listate pe celelalte burse, așa cum este cazul acum cu Vinci (DG), acțiune ce prezintă un moment bun de intrare pe termen scurt.

Contractul pentru construirea a două stații de conversie a energiei electrice a fost câștigat de un consorțiu format din trei companii: Vinci Energies, Vinci Construction și Hitachi Energy, stații ce vor transforma curentul alternativ în curent continuu și vor fi conectate printr-un cablu submarin între cele două țări. Contractul, în valoare de 300 de milioane de euro, a fost atribuit de Electricity Interconnection France-Spain, compania mixtă ce reunește operatorii de rețele de energie electrică din cele două țări, și are un termen de livrare anul 2028.

Din punct de vedere fundamental, Vinci are un profit net în ultimele 12 luni de 4,26 miliarde euro la venituri de 62,51 miliarde de euro. Marja de profit net este de 6,81% cu un ROE de 16,30%, destul de bun pentru o companie din acest domeniu de activitate. PER-ul este de 13,9x iar Price/sales are o valoare de 0,95x. Compania este un bun plătitor de dividende – media randamentului ultimilor cinci ani este de aproape 3%. Estimările analiștilor sunt pentru un preț mediu țintă de 124,08 euro per acțiune, un upside potențial de 19,3% față de prețul din piață.

Acțiunea Vinci (DG) fluctuează într-un canal orizontal încă de la începutul anului, iar după scăderile înregistrate săptămâna trecută, cotația se aproprie de suportul acestui canal. O intrare la nivelul de astăzi de 103,4 euro per acțiune, cu un stop loss la 101 euro (o potențială pierdere de 2%) și un take profit la 112 euro (nivel la care am avea un câștig de 8,60%) ne oferă un risk/reward ratio de 4,5x, destul de bun pentru o intrare pe termen scurt.

Adrian Barbu

Eram student acu vreo douăzeci și ceva de ani și mă gândeam cum să fac bani mulți fără bătaie multă de cap (ceva legal totuși, nu vă gândiți la prostii...). Așa că m-am apucat să investesc la bursă, tocmai ce se apăruse bursa în Romania în iarna lui 1995. Și cum, evident, norocul începătorului a fost de partea mea, am zis că gata, asta vreau să fac în viața! Ulterior, din investitor am devenit și broker/trader în cadrul a două bănci importante din România, unde am ajutat clienți să tranzacționeze la bursă. Când nu citesc știri despre companii sau cărți din domeniu, fotbalul îmi produce cel mai mult stress...

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button