Știri ITTECH

Viitoarele procesoare AMD Epyc vor fi produse la TSMC

De ani de zile tot ne întrebăm când vom vedea produse efective, care chiar sunt vândute direct de AMD, care să fie făcute la TSMC. Iar răspunsul pare să fie în 2019.

Nu este vorba de vreun zvon sau un leak, ci de o declarație dată de Lisa Su, căpetenia companiei, în cadrul unei întruniri cu investitorii în care au mai fost relevate alte informații, cum ar fi că profitul companiei a crescut simțitor în ultimul an, ceva ce a dus și la creșterea prețului acțiunilor la cel mai mare nivel pe care l-a avut în ultimii 11 ani.

Revenind la ideea principală, procesoarele Epyc de anul viitor, care vor avea numele de cod Rome, vor fi produse la uzinele TSMC, folosind procesul de 7 nanometri al companiei. Acest proces este oarecum similar cu cel de la GlobalFoundries, doar că pare a fi ceva mai rafinat, dacă mă iau după puținele detalii care sunt disponibile în acest moment despre ambele procese.

Motivul pare a fi cel la care a făcut până și GlobalFoundries aluzie acum două luni. Cererea pentru producția de procesoare pe 7 nanometri este pur și simplu prea mare pentru a putea face față. Așa că pentru a evita probleme de aprovizionare, AMD va apela și la TSMC. În cazul în care va face asta doar cu procesoarele Epyc Rome, atunci nu va trebui să stați să vă uitați după unde a fost produs acel Ryzen 3700X la care tot visați.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button