MORE

Viata bateriei lui iPhone 6S este dictata de cine a realizat procesorul terminalului

Acum cateva zile am aflat ca noile telefoane de la Apple, iPhone 6S vin in doua arome: Samsung si Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC). Bine, cel putin din punctul de vedere al procesorului, care se pare ca segregheaza telefoanele motorizate de aceste procesoare, cele dotate cu un CPU TSMC avand o durata a bateriei mult mai lunga, comparativ cu cele produse de Samsung, care rezista cu doua ore mai putin.

Evident ca dupa ce vestea a ajuns la urechile utilizatorilor, Apple a emis in regim de urgenta o declaratie publica pentru a rezolva problema si clarifica lucrurile. Dupa o mica introducere ca suna ceva de genul: „Procesoarele Apple sunt cele mai tari din lume, fiecare procesor se ridica la standardele impuse de Apple pentru a livra performanta si o viata pa bateriei senzationala, indiferent de model sau culoare”, s-a ajuns intr-un final la miezul problemei, si anume durata bateriei.

Conform declaratiei Apple, anumite teste de laborator ce verifica procesoare printr-un workload continuu pana la terminarea bateriei, nu reprezinta nici pe departe o situatie din lumea reala. Practic Apple spunand ca este o metoda incorecta de a masura durata de viata a bateriei in situatii normale, conform testelor Apple diferentele fiind mult mai mici, de  doi, pana la trei la suta intre terminalele motorizate de Samsung si respectiv TSMC.

Pe de o parte testele realizate pana acum releva faptul ca bateria are de suferit, pe de alta, Apple spune ca nu este asa, dar la final de zi, cel care doreste sa isi cumpere un terminal Apple o sa o faca cu si fara doua ore in plus de baterie. Plus, in ziua de azi, durata de viata a unei baterii nu mai este ceea ce a fost … nu?

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button