Telefoane

Procesorul Apple A9 vine in doua variante?

Mandria companiei Apple, procesorul Apple A9 se pare ca ascunde ceva secrete cu noua serie de telefoane iPhone 6S, atat 6S si 6S Plus vor avea doua procesoare diferite, daca este sa le dam crezare celor de Chipworks care au facut afirmatia cu pricina.

Cele doua procesoare A9 pentru cele doua telefoane sunt produse de Samsung si TSMC, lucru care se pare ca este in ton cu zvonurile initiale, care afirmau faptul ca aceste doua companii vor colabora pentru realizarea urmatoarei generatii de procesoare numite A9 si A9X. Zvonurile se pare ca sunt partial adevarate, cel doua companii dezvoltand doua procesoare diferite, atat in putere, dar si in viteza, varianta celor e la Samsung fiind cu 10% mai mica comparativ cu ceea ce au TSMC.

Apple A9

Conform speculatiilor initiale, noul procesor A9 urmeaza sa ofere cu 70% mai multa putere de procesare si 90% crestere in performantele GPU-ului, cel putin in comparatie cu predecesorul de pe iPhone 6. Site-ul amintit mai sus testeaza in acest moment cele doua procesoare, urmand intr-un viitor apropiat sa aflam daca exista o diferenta de performanta intre cele doua, asta pentru ca discutam de doua tehnologii total diferite de fabricatie, pe viior cel mai probabil urmand si un pronostic cu privire la ceea ce au realizat TSMC si Samsung.

[Chipworks]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close