Tech&ITTelefoane

Vertu tocmai au scos un telefon conectat la blockchain care costă 41.500 de dolari

În timp ce lumea se confruntă cu o criză energetică gravă și prețuri din ce în ce mai mari la alimente, compania britanică Vertu, specializată în vânzarea de telefoane făcute din materiale extravagante la prețuri exorbitante, tocmai a lansat un nou telefon, în mai multe variante. Se numește METAVERTU iar cea mai ieftină te va costa 3.350 de dolari (cam cât 3 iPhone 14), în timp ce, pentru cel mai scump model, va trebui să scoți din buzunar 41.500 de dolari (cam multe iPhone 14).

Desigur, oamenii care au creat telefonul ăsta pot să-ți spună despre aurul de 18 carate și pielea de aligator folosite în construcție și despre cum majoritatea dispozitivului a fost lucrat manual și așa mai departe. Și da, astea sunt argumente valide, dar 41.500 de dolari pe un telefon care, în câțiva ani, oricum va rămâne în urmă în ceea ce privește specificațiile. Și că tot am menționat de asta…

Telefonul vine cu un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, vârful de gamă din tabăra Android la momentul lansării, un ecran AMOLED cu o rezoluție de 2400×1080 și o rată de refresh de 144Hz. Când vine vorba de memorie, avem două opțiuni: 12GB RAM+512GB stocare și 18GB RAM+1TB stocare. Camerele nu sunt rele, cel puțin pe hârtie, pentru că avem o principală de 64MP cu senzor Sony, un ultrawide de 50MP și o cameră periscop de 8MP, totul completat de o cameră selfie de 16MP.

Bun, deci specificațiile sunt bune în 2022. Cealaltă calitate a acestui telefon este ceea ce Vertu numesc „Web3 Ready”. Practic, acest dispozitiv îți oferă un portofel intern în care îți poți ține toate criptomonedele și NFT-urile, encripție integrală și conexiune la blockchain, cu care poți verifica tranzacții efectuate și altele. Partea cea mai interesantă este că Vertu promite că acest telefon poate mina Ethereum folosind o aplicație preinstalată. Cu siguranță se plătește singur în 50 de ani dacă îl lași să mineze…

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button