GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Valve vede competitia din partea Epic ca fiind un lucru chiar bun

Gabe Newell, CEO Valve, a vorbit recent despre ce utilizatorii vad drept un razboi al platformelor. EGS este pe piata de mai bine de un an, iar in aceasta perioada scurta a starnit o multime de controverse. De la exclusivitatile Epic la decizii ciudate, multi gameri au vazut in noua platforma o amenintare.

Gabe le-a acordat un interviu lung celor de la Edge, care mai apoi a fost publicat in numarul 344 al revistei. Acesta vorbeste despre modul in care Valve trateaza Steam si care este locul acestuia in piata digitala. Din perspectiva lui Newell, magazinul celor de la Epic face acelasi lucru ca si Steam, doar ca aceasta competitie este foarte buna pentru ambele platforme.

Valve steam sale Gabe Newell

Competitia este grozava. De asta iubim PC-ul ca platforma de gaming. Toata lumea trebuie sa lupte pe mai multe fronturi. Competitia intre platformele de gaming este buna pentru toata lumea. Ne face sa dam tot ce avem mai bun, atat pe noi cat si pe competitorii nostri.

Pe loc nu este chiar placut; se iau de tine si te fac sa arati rau. Pe termen lung insa, toata lumea se bucura de beneficiile pe care competitia le genereaza.

Steam a fost lansat in 2003, asadar are un avans considerabil in fata Epic Games Store. Platforma de la Valve are o multime de caracteristici care artrag oamenii: chat, achievement-uri si recenzii de la utilizatori. Acestea nu au aparut inca pe Epic, dar vedem schimbari in directia buna. EGS are acum o functie de wishlist si optiuni de vizualizare a titlurilor din libraria digitala.

Daca Gabe Newell este ingrijorat de vreo companie, aceasta este Apple:

Ne sperie ceva, dar nu este competitia. Ci oamenii care incearca sa se opuna concurentei. Daca ma intrebi ce ma sperie mai tare, este modul in care oamenii sunt ok cu modul in care Apple controleaza totul. Au birocrati fara suflet care iti pot elimina produsul daca nu le convine… asta ma speria mai rau decat competitorii din piata.

 

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button