GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Valve va lansa un joc de VR serios

Acum că Valve a dezvăluit propria sa soluție de realitate virtuală, Valve Index, s-a ivit o întrebare foarte bună și foarte importantă. Cum exact speră compania să popularizeze dispozitivul, atunci când sentimentul general este că VR și-a avut momentul sub lumina reflectorului?

Răspunsul pare a fi „prin jocuri”, dar mai exact. Compania lucrează la câteva proiecte de acest fel de câțiva ani, iar primul dintre ele va sosi în curând pe piață. Nu este vorba de un joc trecător, ci pare a fi vorba de un titlu ceva mai serios, menit să ofere o idee foarte clară despre potențialul pe care îl are realitatea virtuală.

Jocul nu va funcționa doar pe Valve Index, dar și pe orice alt dispozitiv ce se conformează standardelor SteamVR, ceea ce include cam fiecare dispozitiv major, de la Vive la Rift, până și diversele sisteme de Windows Mixed Reality. Iar în ceea ce privește sistemul de operare, pare că va fi compatibil și cu Linux.

Cât despre ce ar putea fi jocul, tot umblă vestea de ceva timp că un soi de Half-Life VR ar fi în lucru. Un astfel de joc ar putea fi cu siguranță calificat drept „flagship”, și ar atrage atenție foarte multă asupra platformei.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button