PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Valve Index a fost dezvăluit și este scump

După foarte multe speculații, indicii, și semne foarte clare, Valve a dezvăluit în mod oficial propria soluție de VR. Aceasta poartă numele Valve Index și are un preț piperat de 1079 euro.

De ce este sistemul de realitate virtuală atât de scump? Pentru că vine la pachet cu întregul ansamblu de stații de bază și sisteme de control, dar și pentru că a fost gândit strict pentru a oferi cea mai bună fidelitate cu putință pentru o experiență de realitate virtuală.

Pe cont propriu, Valve Index costă „doar” 539 de euro, dispozitivul urmând să fie disponibil din această seară. Valve Index Controllers, la care compania tot lucrează de câțiva ani, vor costa 300 de euro, iar noile stații de bază îmbunătățite costă 159 de euro. La asta cu siguranță va trebui să adăugați costul transportului.

Valve Index

Și ce aduce Valve Index față de celelalte soluții similare de pe piață? Sistemul folosește două ecrane LCD special gândite pentru VR, ce oferă la un loc o rezoluție de 2880×1600, cu o densitate sporită a pixelilor față de OLED-ul folosit de ceva ca HTC Vive Pro. Nu doar asta, dar funcționează ca standard la 120Hz și pot atinge chiar 144Hz. Ansamblul de ecrane este poziționat în așa fel încât să permită oferirea unui câmp de vedere superior față de alte soluții similare, dar fără a sacrifica din claritatea imaginii.

Sistemul este gândit până și cu opțiunea de modificare în minte, având loc pentru posibilitatea de a insera un modul, conectat prin USB 3, ce ar putea extinde în diverse feluri funcționalitatea dispozitivului. Valve oferă până și exemple de cod pentru modurile în care pot fi folosite camerele frontale la realizarea de chestii noi.

Valve Index promite să fie ergonomic, comod, oarecum anti-bacterian și va putea fi cumpărat la pre-comandă din această seară de pe Steam. Lansarea efectivă are loc în luna iunie, la timp pentru E3.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button