GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Valve începe să ia la puricat întreaga librărie Steam pentru compatibilitatea cu Steam Deck

Steam Deck este una din cele mai interesante lucruri anunțate în ultima vreme și aștept cu mare interes lansarea sa. Versatilitatea consolei portabile de la Valve îți permite să te joci cam toate titlurile din librăria ta Steam, fie că ești pe tron, pe canapea sau pe bancheta din spate a mașinii.

În teorie, Valve te asigură că Steam Deck va rula ORICE joc din librăria platformei, de la indie-uri dubioase, platformere și până la Cyberpunk 2077 și The Witcher 3. Pentru asta, dezvoltatorii au început deja să verifice dacă lista kilometrică de jocuri este compatibilă cu noua consolă și care dintre acele titluri prmește calificativul verde, adică este pe deplin compatibil.

Clasificarea jocurilor în funcție de compatibilitate este simplă. Astfel, există următoarele mențiuni:

  • Verified jocul este pe deplin compatibil. Nu există mențiuni speciale, dispune de suport full pentru controller, rulează fără probleme pe rezoluția nativă a Steam Deck-ului și beneficiază și de integrarea (acolo unde este cazul) unui sistem anti-cheat;
  • Playable : acesta poate fi jucat, cu unele mențiuni speciale, care indică necesitatea unor ajustări. De exemplu, un joc ți-ar putea cere să-i configurezi manual controller-ul sau să folosești ecranul tactil pentru a-l accesa prin intermediul unui launcher separat;
  • Unsupported : jocul nu știe ce-i aia Steam Deck, iar Half-Life: Alyx este cel mai bun exemplu în acest sens;
  • Unknown : în acest punct, nici Valve nu mai știe ce să creadă…

În momentul în care intri pe pagina unui joc din magazin, vei putea consulta informații adiționale cu privire la compatibilitatea cu Steam Deck. Acolo vei primi și explicații cu privire la calificativul acordat. De exemplu, Team Fortress 2 este catalogat Playable. Asta înseamnă că poate fi jucat, doar că îi lipsesc anumite optimizări. În cazul acestuia, schema de control este incompletă și vei fi nevoit să folosești și o tastatură pentru unele acțiuni.

Steam Deck compatibilitate

Încep pregătirile pentru Steam Deck!

Pe Deck, Steam Store va include secțiunea Great of Deck. Aceasta va conține toate jocurile verificate, care vor fi prioritizate atunci când intri în magazin, dar tu vei putea căuta și accesa în continuare și alte jocuri. Valve a început deja clasificarea jocurilor din întreaga librărie a platformei, publicând și un scurt video explicativ. Verificarea va continua să aibă loc și după lansarea consolei, dar vor fi publicate în prealabil și informații pentru ca tu să verifici dacă un titlu este compatibil înainte de a-ți cumpăra jucăria. Se vor lua în calcul și viitoarele update-uri pentru jocuri.

În decembrie vom avea ocazia să vedem ce are de oferit acest competitor al Switch-ului de la Nintendo, iar eu nu pot decât să sper să voi putea să mă joc Total War atunci când merg dimineața să citesc ziarul în camera de relaxare…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button