PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Steam Deck în acțiune! Iată cum rulează The Witcher 3 pe noua consolă Valve

Trebuie să recunosc faptul că devin din ce în ce mai interesat de Steam Deck. De la reclamele bombastice și până la primele rezultate în benchmark-uri, handheld-ul dezvoltat de Valve își croiește drum pe lista celor mai așteptate lansări de anul acesta.

Cu toții ne dorim să vedem cum vor rula jocurile pe Steam Deck, fie pentru că vrem să fim bine informați înainte de a-l cumpăra sau pentru că ne dorim să-l punem în ring cu Nintendo Switch. De bine de rău, nu cred că adevărata valoare a consolei Valve este dată de cine știe ce rezoluție impresionantă, ci mai degrabă de portabilitatea și versatilitatea acestuia. Te poți juca Dota 2 sau Age of Empires de pe tronul de porțelan? În teorie ai putea.

Sau poate vrei să vezi cum rulează unul din cele mai bune jocuri, și anume The Witcher 3, caz în care CD Pojekt RED ne oferă pe Twitter câteva secvențe pentru a ne putea face o idee. Din păcate, Twitter compresează videoclipurile de așa natură încât nu prea poți să îți dai seama la ce rezoluție rulează jocul pe Steam Deck, însă framerate-ul pare constant și suficient, la cel puțin niște onorabile 30 de cadre pe secundă.

Secvențele aduc după sine și o constatare interesantă; Steam Deck rezistă stoic în fața sarcinilor masive, în sensul că The Witcher 3 pare să sughițe sau să aibă parte de stuttering atunci când Geralt își face de cap prin orașe sau păduri, adică porțiuni de hartă foarte detaliate. Primul clip ne arată cum se comportă consola atunci când vânătorul se plimbă călare pe străzile din Novigrad.

Iată cum arată și o parte dintre lupte:

Ultima secvență care ne prezintă performanțele lui Steam Deck îl poartă pe Geralt în mlaștina celor trei vrăjitoare care joacă un rol important în questline-ul Bloody Baron:

Cam acestea ar fi primele înregistrări cu gameplay-ul pe consola portabilă a celor de la Valve. Despre specificații și prețuri am tot discutat, timp în care Valve i-a ajutat pe curioși să vadă cum anume arată Steam Deck pe masa de disecție. Totul pentru ca tu să nu fii nevoit să o faci.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button