GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTECH

Valve colaborează cu NVIDIA pentru a aduce DLSS și pe Linux

Gamingul pe Linux a devenit din ce în ce mai accesibil în ultimul an pe măsură ce Steam Proton s-a maturizat și a devenit o tehnologie fiabilă. Iar pentru a duce totul la un alt nivel, Valve colaborează acum cu cei de la NVIDIA pentru a aduce și tehnologia DLSS (Deep Learning Super Sampling) și pe sistemele de operare disponibile gratuit.

Valve își dorește să aducă suportul DLSS pe Linux prin intermediul Proton, tehnologia open-source dezvoltată de tatăl Steam-ului care permite jocurilor de Windows să fie rulate și pe sistemul de operare gratuit. Unealta este integrată direct în clientul de Steam. Știrile vin după ce AMD și-a anunțat propria alternativă la tehnologia NVIDIA, care suportă plăcile video din ambele tabere.

NVIDIA DLSS Unity

Linux are suportul celor de la Valve

Când vine vorba de gaming pe Linux, singura variantă realistă este Steam. Platforma celor de la Valve este prezentă pe sistemul de operare gratuit de foarte mult timp și în ultimii ani compania a încercat să îmbogățească din ce în ce mai mult librăria de jocuri compatibile. Odată cu venirea lui Proton, situația s-a îmbunătățit enorm, iar acum poți juca o mulțime de titluri fără probleme și pe sisteme precum Ubuntu sau PopOS.

Această ar putea fi și o mișcare în anticiparea lui SteamPal, consola portabilă de la Valve care ar urma să ruleze pe Linux și să ofere gamerilor o opțiune numai bună de a se juca în timp ce călătoresc. Despre acest subiect am vorbit în articolul dedicat, pe care îl puteți accesa cu un simplu click pe link-ul de aici.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button