PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Valve a lansat un trailer pentru Steam Deck – Cel mai puternic handheld din lume(?)

Steam Deck a început să capteze atenția pasionaților de console imediat ce s-a dat de înțeles faptul că va putea rula (aproape) toate jocurile pe care le ai în librărie. Asta i-a determinat pe mulți să creadă că jucăria celor de la Valve ar putea detrona Switch-ul, însă părerile sunt împărțite, iar subiectul acesta nu aduce niciun beneficiu niciunei tabere.

Pentru că Steam Deck se pregătește conștiincios să ia cu asalt lumea gaming-ului, cei de la Valve au decis să posteze după aproape un an un videoclip nou pe canalul oficial de YouTube. Iar acest videoclip-minune nu este altceva decât o reclamă fancy pentru *drum roll* Steam Deck. Prezentatorul laudă capabilitățile dispozitivului, botezându-l drept „cel mai puternic handheld din lume”. Well, asta rămâne de văzut, dar nu poți să nu ciulești urechile atunci când se menționează sintagme precum „salvări în cloud” sau „Steam chat”.

Steam Deck

Consola portabilă de la Valve folosește o platformă hardware creată alături de AMD, iar o noutate în această zonă este memoria LPDDR5. În combinație cu procesorul bazat pe arhitectura Zen 2 și un chip grafic din familia RDNA2 (Radeon RX6000), Steam Deck ar trebui să fie destul de puternic cât să ruleze bine-mersi chiar și titluri AAA.

Steam Deck promite multe, iar asta este un adevărat food for thought

Curiozitatea este însă alta. Chiar și cu arsenalul de senzori, trackpad-uri, gyros (nu alea de la shaormerie, mă!) și joystick-uri, cum ar putea Steam Deck să-mi ruleze titluri importante precum Dota 2, Supreme Commander 2, Age of Empires 2, Dawn of War sau mai știu e ce inițiativă MOBA/RTS? Ce-i drept, nici cu hack and slash-uri nu sunt foarte trist, din moment ce port în inimă o atracție nesănătoasă față de, să zicem, seria Darksiders, dar întrebarea este acolo și continuă să-și găsească loc în rațiunea celor care întorc un astfel de device pe toate părțile din pură curiozitate și satisfacție.

Aș putea spune că în astfel de situații PC-ul este sfânt, iar alternative pentru oameni leneși există, câtă vreme te joci de pe Steam. Poate că am adus în discuție ceva oarecum de nișă, așa că îi voi da Cezarului ce-i al Cezarului și voi recunoaște respectul pe care îl am față de această consolă. Am mai vorbit puțin despre specificațiile sale și despre data orientativă de lansare iar eu, la fel ca majoritatea, aștept cu interes să văd ceea ce are de oferit acest mic monstru de la Valve.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button