GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Steam Deck va putea rula orice joc conform declarațiilor Valve

Valve a prezentat zilele trecute noul Steam Deck și cel puțin pe mine deja m-a convins că vreau unul. De ce? Naiba știe, dar o să pun mâna pe el odată ce va fi disponibil pe piață. Și după prezentarea oficială, producătorul a declarat că noua sa consolă portabilă va putea rula orice joc, inclusiv cele care au apărut recent și urmează să apară in 2021; dar cu anumite condiții. Într-un video realizat alături de cei de la IGN, Valve a vorbit despre hardware-ul din Steam Deck. Se pare că procesorul și placa video de la AMD sunt destul de puternice încât să ruleze orice joc, dar consola mai are un as în mânecă.

Am testat și câteva jocuri mai vechi din catalogul nostru, însă adevărata provocare au fost titlurile lansate recent. Acestea au creat probleme unor prototipuri mai vechi bazate pe arhitecturi diferite. Acum este prima dată când reușim să atingem acest nivel de performanță și să rulăm cele mai noi jocuri fără dificultăți. Pe scurt, când întreabă cineva ce se poate juca, răspunsul real este întreaga librărie Steam. Încă nu am găsit ceva pe care acest dispozitiv să nu-l poată duce.
Pierre-Loup Griffais, dezvoltator Valve

Asta este posibil și datorită specificațiilor consolei. Fiind un dispozitiv portabil cu ecran mult mai mic decât un monitor, rezoluția nu trebuie să fie 4K sau să promita 120Hz și alte artificii de acest fel. Griffais a menționat că Steam Deck va rula orice la minim 30FPS datorită rezoluției 800p a ecranului.

O privire rapidă peste hardware-ul din Steam Deck

Consola portabilă de la Valve folosește o platformă hardware creată alături de AMD, iar o noutate în această zonă este memoria LPDDR5. În combinație cu procesorul bazat pe arhitectura Zen 2 și un chip grafic din familia RDNA2 (Radeon RX6000), Steam Deck ar trebui să fie destul de puternic cât să ruleze bine-mersi chiar și titluri AAA precum Cyberpunk 2077 sau Death Stranding, cât și jocuri indie sau esports la 60FPS și setări grafice ridicate.

Nu cred că am mai fost atât de încântat de un produs de foarte mult timp, iar dacă spusele celor de la Valve se adeveresc am putea fi martori la apariția unei platforme cu totul noi: PC-urile de buzunar. Chiar dacă au mai existat în trecut astfel de prototipuri, niciunul nu a venit cu promisiunile lui Steam Deck și nu a avut în spate o companie cu experiența și puterea financiară a celor de la Valve. Și cu atât mai mult îmi place faptul că jucăria asta va rula pe Linux, ceea ce va accelera dezvoltarea de software pentru platforma open-source, astfel și acesta din urmă ar putea deveni o alternativă foarte bună pentru Windows, dar despre asta vom vorbi în viitorul apropiat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button