ȘtiriTech&IT

Portul USB-C de pe iPhone 15 ar putea fi limitat de un chip adițional

Ne apropiem de lansarea seriei de telefoane iPhone 15 de la Apple, iar informațiile despre componentele noilor dispozitive continuă să apară pe internet. Recent, un leaker a postat pe Twitter (refuz să îi zic X, încă) imagini cu modulul USB-C pe care Apple îl va folosi în următoarele telefoane. La o inspecție mai amănunțită însă, oamenii au observat un chip extra și așa au început teoriile.

Vinovatul este un chip cu codul 3LD3, care este plasat pe modulul de încărcare. Conform aceluiași leaker care a venit cu pozele, acest chip este creat de Apple și ar servi pentru „transmission encryption” sau pe românește, va limita portul USB-C. Alte zvonuri recente vorbesc despre programul Made for iPhone (MFi) prin intermediul căruia producătorul american deține în continuare controlul peste ce accesorii funcționează sau nu pe un iPhone.

Apple ar putea încălca regulile cu iPhone 15… dar pare că nu le pasă

În teorie, asta ar încălca legile introduse de Uniunea Europeană referitoare la adopția unui port de încărcare universal pentru toate dispozitivele vândute pe vechiul continent. Dar cum este vorba despre Apple, nu m-ar mira să își bage picioarele în legislația UE și să își încaseze amenda de câteva milioane… adică bani de semințe în comparație cu banii pe care-i vor scoate cu iPhone 15.

Dar dacă treaba asta cu chip-ul se adeverește, Apple tocmai a găsit portița perfectă prin care să păcălească legislația UE. Ideea era să facă trecerea complet, gen să poți să folosești ce accesorii vrei pe telefonul tău cu USB-C, dar în cazul iPhone 15 (și cică iPhone 14 și 14 Plus) s-ar putea să nu fie chiar așa. Dar hei, măcar ai mult doritul USB, de bine de rău îți mai încarci telefonul când pleci pe undeva și-ti uiți încărcătorul acasă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button