Tech&ITȘtiri

Uniunea Europeană obligă Apple să nu limiteze viteza de încărcare pe iPhone-urile cu USB-C

În curând, Apple își va pierde o sursă importantă de venit pe care au cultivat-o în ultimii 10 ani: ecosistemul care înconjoară portul Lightning. Și asta pentru că, în trecut, Uniunea Europeană a votat o lege prin care obligă toți producătorii de dispozitive electronice să adopte portul USB-C pentru încărcarea produselor lor. Dar asta nu mai este o noutate de ceva vreme. Știrea este că Apple nu va putea limita puterea de încărcare atunci când este folosit un cablu third-party.

Acest zvon cum că Apple ar putea limita de-a dreptul viteza cu care iPhone-urile cu USB-C a apărut recent. În principal, este vorba despre cablurile de încărcare care nu au certificarea „Made for iPhone” și despre care se credea că vor încărca mai încet telefonul, doar pentru că nu au această certificare. E cumva de înțeles din perspectiva Apple, pentru că această mișcare le-ar fi oferit în continuare un oarecare control asupra ecosistemului de accesorii.

Dar Uniunea Europeană nici nu vrea să audă de asta, iar oficialii tocmai au adoptat o nouă lege ca să contracareze această limitare. Practic, litera legii spune că dispozitivele trebuie să suporte tehnologia de încărcare USB-PD și să se încarce la cel puțin 15W (5V, 3A). Asta înseamnă că orice produs trebuie să suporte încărcare rapidă, indiferent de accesoriul folosit.

Asta e o veste foarte bună pentru noi și încă un ghimpe în talpa Apple. Totuși, nu le plâng de milă, pentru că abordarea pe care gigantul din Cupertino putea să o folosească era una deloc orientată către consumator. Astea fiind zise, nicăieri în lege nu specifică nimic legat de viteza de transfer posibilă cu cabluri third-party necertificate.

Mai precis, Apple ar putea să limiteze sau chiar să restricționeze de-a dreptul viteza de transfer a fișierelor, pozelor și filmărilor către un PC sau laptop. Asta înseamnă că cine se folosește de această funcționalitate des ar putea fi nevoit, în viitor, să cumpere un cablu certificat „Made for iPhone”.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. vedeti tocmai aceste mizerii mici ma tin departe de acet brand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button