TECHTech&IT

USB 4 este pe drum

Zilele trecute a venit vestea că USB 3.2 va aduce ceva claritate pentru standardul contemporan oarecum confuz. Cât de clară este cu adevărat acea claritate nu este tocmai clar, așa că măcar ne putem bucura de faptul că vom ajunge la USB 4 în viitorul apropiat.

Acest nou standard nu are deocamdată vreo virgulă, un punct sau o revizie, așa că din start este ceva mai ușor de identificat decât generația curentă. USB 4 va aduce o lățime de bandă maximă de 40Gb/s, dublu față de ce poate în acest moment cea mai avansată variantă de USB 3.2. Nu doar asta, dar o va face folosind Thunderbolt 3. Intel oferă dezvoltatorilor acest standard în mod liber și deschis, așa că va fi integrat în USB 4, în esență înlocuind-ul.

Decizia aceasta va fi foarte benefică pentru cam toată lumea, fiindcă Thunderbold 3 este un conector grozav, doar că este folosit de foarte, foarte puține dispozitive. Dar acum că este o parte dintr-un standard universal, va avea parte de ceva mai multă expunere.

Detalii mai multe despre noul standard vor fi disponibile spre jumătatea acestui an. Nu prea este clar când va fi disponibil în plăci de bază și dispozitive noi, dar poate va încuraja producătorii rabde puțin și să sară peste 3.2.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button