PCȘtiri ITTECH

USB 3.2 este pe drum pentru a clarifica lucrurile

În acest moment probabil vă uitați la plăcile de bază recent lansate și vă întrebați care ar fi diferențele esențiale dintre USB 3.0, Type C, 3.1, 3.1 Gen 1 și 3.1 Gen 2. Cea mai observabilă ar fi că Type C este mai mic și oval. Dar în rest, nu e tocmai clar la prima vedere despre ce este vorba, așa că cea mai mare parte din ele vor fi rotunjite într-un nou standard, USB 3.2… aproximativ.

Noua variantă a fost anunțată de grupul ce se ocupă cu standardizarea acestui conector, USB-IF. Știu că în titlu spune că va clarifica lucrurile, dar și această nouă variantă vine cu propriile sale particularități. Mai exact, va veni în trei variante numite Gen 1, Gen 2 și Gen 2×2, aceasta fiind incompatibilă cu Type C.

Totuși, pentru a clarifica puțin denumirile, Gen 1 va fi promovat pe piață sub numele SuperSpeed USB, cu o viteză maximă prin cablu de 5Gb/s. Apoi avem SuperSpeed USB 10Gb/s, ce se explică de la sine, și SuperSpeed USB 20Gb/s. 

usb 3.2

Noul standard ar trebui să își facă apariția în plăcile de bază, cabluri și diversele alte dispozitive ce vor fi lansate în viitorul nu foarte îndepărtat, spre sfârșitul anului.

Ce exact este menit să clarifice poate fi puțin cam neclar, din moment ce portul efectiv ba va fi Type-C, ba va fi ca până acum, ba suportă încărcare, ba nu.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button