PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Urmează procesoare Intel cu 10 nuclee

Încă o zi, încă un leak despre o serie de procesoare Intel. De această dată fișa care s-a scurs pe internet este cea a procesoarelor efective ce vor ajunge în PC-urile voastre pe parcursul următorului an și aproape jumătate.

Leak-ul vine tot de la Dell, la fel ca cel de data trecută, însă vizează piața dedicată publicului larg și se întinde doar până în 2020. La fel ca leak-ul anterior, nu i se poate confirma autenticitatea, dar nu pare a fi tocmai un fals, find moment ce ar fi un fals foarte plictisitor. Graficul arată că nu vom avea parte de nici un fel de procesor construit pe tehnologia de 10 nanometri până în anul 2021, după cum indica și leak-ul de ce săptămâna trecută.

Intel dell leak

În schimb, arată că vom avea parte de la sfârșitul acestui an de seria Comet Lake S, construită tot pe 14 nanometri, ce va aduce până la 10 nuclee fizice pe platforma dedicată publicului larg. Astfel, cel mai mare procesor i9 cu un TDP de 95W de la Intel nu va mai fi cel cu 8 nuclee. Cele 10 nuclee cu siguranță vor fi foarte utile, dar rămâne de văzut dacă vor putea face față competiției, din moment ce se preconizează că AMD va putea îngrămădi 16 nuclee în seria Ryzen 3000, sau cel puțin 12.

Apoi, pe partea de procesoare extreme dedicate platformei High End Desktop Computing, vom avea parte de Glacier Falls și Cascade Lake X, cu un maxim de 18 nuclee fizice, tot pe tehnologia de 14 nanometri. Dacă denumirile acestor arhitecturi au început deja să contopească una în alta, important este să țineți minte că la rădăcină se află tot Skylake. Pentru ceva cu adevărat nou va trebui să așteptăm să vedem de ce este în stare Ice Lake.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button