PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Procesoarele Intel pe 10nm vor mai întârzia pe desktop

Intel a organizat zilele trecute o conferință cu investitorii, în cadrul căreia a promis că se află pe drumul cel bun cu producția de procesoare noi. La sfârșitul acestui an vor fi pe piață sisteme cu procesoare bazate pe tehnologia de 10 nanometri. Procesoarele acestea, însă, par a fi destinate platformelor portabile, nu desktop-ului.

Seria Ice Lake-U ar urma să ofere prima mostră a noii tehnologii pentru sistemele de tip laptop, urmat apoi de varianta mobilă a seriei Tiger Lake. Dar conform unui leak de al Dell, pe partea de desktop va trebui să așteptăm mult și bine.

intel

Tot zilele trecute și-a făcut apariția pe internet un calendar de disponibilitate a procesoarelor Intel pentru partenerii săi de afaceri, ce pare a fi autentic. Vreau să subliniez că pare a fi autentic, nu este confirmat a fi autentic. Însă include până și precizarea că procesoarele Ice Lake-U vor fi disponibile în perioada menționată de către Intel în cadrul propriei conferințe, alături de lansarea recentă a seriei Coffee Lake H Refresh.

intel

Mai important de atât, arată că procesoare pe 10 nanometri pentru desktop vor fi disponibile poate din anul 2022, categoria pentru seriile H și G având doar modele pe 14 nanometri. Desigur, este vorba de un calendar pentru produse ce vor fi disponibile celor de la Dell pentru propriile sisteme, așa că foarte probabil se referă strict la procesoare ce vor fi utilizate la sisteme precum cele din seria Alienware și diversele alte PC-uri gata asamblate, vândute de către Dell.

Totuși, 2022 este un an destul de îndepărtat pentru disponibilitatea procesoarelor cu pricina. Chiar mergând pe ideea că procesoarele pentru publicul larg vor fi disponibile mai devreme, diferența ar putea fi de maxim un an, după cum indică până și calendarele de mai sus pentru alte serii de procesoare. Așa că o întârziere a procesoarelor pe 10 nanometri pentru desktop până în 2021 poate că nu va fi tocmai benefică pentru cei care sperau la un upgrade, și nu vor să treacă la tabăra AMD.

[Anandtech, Tweakers, Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button