AutoMORETech&IT

UPS folosește camioane autonome pentru livrări

Pe distanțe scurte

Un viitor în care transportul rutier va fi efectuat de camioane complet autonome, ce nu necesită șoferi umani, este din ce în ce mai aproape. Compania de logistică UPS, din SUA, anunță nu doar că are un interes în a se folosi de astfel de camioane, dar că are deja câteva în funcțiune încă din luna mai.

Ce e drept, acestea nu sunt folosite pentru distanțe lungi, camioanele ocupându-se de o rută dintre Phoenix și Tucson, statul Arizona, ce se întinde pe aproximativ 160km. Camioanele sunt echipate cu senzori LiDAR pentru detecția mediului înconjurător (despre care Elon Musk are păreri foarte negative), alături de nouă camere și de un sistem de pilotare automată creat de compania TuSimple, ce este deținută parțial de către UPS.

Rezultatul este un sistem cu nivelul de autonomie 4. Asta înseamnă că autovehiculul poate funcționa pe cont propriu în condiții normale de vreme. Dar pentru a se asigura că nu apar probleme, există și un supraveghetor la volan, pregătit să preia controlul în cazul în care se întâmplă ceva neașteptat de sistem.

UPS se așteaptă ca trecerea la camioane autonome aducă o reducție de până la 30% a cheltuielilor asociate transportului. Și având în vedere că UPS în mare parte cu asta se ocupă, nu este de trecut du vederea. Deși, asta ar presupune achiziția unui număr mare de camioane autonome și disponibilizarea șoferilor umani actuali.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button