MORE

Update: Adobe raporteaza 1,84 milioane de subscriptii la Creative Cloud!

Update: Adobe raporteaza 1,84 milioane de subscribtii la Creative Cloud! Sambata trecuta am dezbatut intr-un articol politica Adobe vis-a-vis de suita Creative Cloud, un tool extrem de raspandit printre profesionistii intr-ale imaginii: Photoshop, After Effects, Premiere, etc sunt doar cateva dintre softurile cuprinse in aceasta suita.

Dupa cum probabil multi dintre voi stiti, Adobe a decis ca dupa CS6 aceasta suita sa nu mai fie cumparata „cu banii jos, odata” ci printr-un abonament lunar. In articolul de acum cateva zile am analizat pro-urile si contrele si spuneam ca userii sunt inca destul de divizati in legatura cu decizia producatorului. Tot atunci spuneam ca probabil cifrele pe care Adobe urma sa le raporteze saptamana asta ne vor lumina daca noua politica a dat roade, si daca userii, scrasnind sau nu din dinti, aquieseaza la aceasta politica. Raspunsul a venit: DA! Vrand, nevrand, utilizatorii se conformeaza: 1,84 milioane de subscriberi la CC (Creative Cloud), si DA, Adobe a castigat partida cu proprii utilizatori: viitorul este acesta-cloud si abonament. Si am mai aflat ceva: ca dependenta de un program sau o suita te face sa accepti destul de repede schimbarile de macaz ale provider-ului acelui soft sau suite. Adica te face vulnerabil, manipulabil. Asta, ultimul, e cam tare… In caz ca vreti sa stiti cam cati din acesti 1,84 milioane de useri s-au adaugat de anul trecut incoace, Adobe au si aici un raspuns: 405.000. Cred ca aproape jumatate de milion de oameni reprezinta a masa suficient de mare pt a fi acceptata ca vot majoritar pentru politicile Adobe.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button