Tech&ITȘtiri

Uniunea Europeană a organizat o petrecere în metavers la care nu a venit nimeni

„Metavers” este un cuvânt care a ajuns pe buzele oamenilor recent. Unul dintre cele mai notabile exemple este metaversul lui Mark Zuckerberg, despre care am scris și noi în trecut, dar lucrurile nu se opresc aici. Uniunea Europeană a organizat o petrecere care a costat 387.000 de euro în metaversul lor și putem spune că nu a venit nimeni.

Conform unui jurnalist care a participat la maiestuosul eveniment organizat de Uniunea Europeană, doar 6 persoane s-au logat la petrecerea de pe plaja virtuală, iar după puțin timp, doar jurnalistul a mai rămas acolo. Partea cu adevărat tristă este că asta s-a întâmplat la mai puțin de o oră după începerea oficială a evenimentului. Las mai jos link de la postarea sa de pe Twitter unde poți să vezi cum a arătat toată treaba:

Oficialii Uniunii Europene au declarat că acest eveniment are ca scop creșterea conștientizării printre cei între 18 și 35 de ani, care nu prea au idee ce se întâmplă cu politica. Și eu mă aflu în acea categorie de vârstă, dar nu aș fi intrat într-o lume virtuală unde se discută politică și unde DJ-ul pune aceleași melodii pe repeat.

Conform Uniunii Europene, această strategie (denumită „Global Gateway”) vrea să aducă 300 de miliarde de euro în investiții până în anul 2027, pentru a ajuta Europa să se recupereze după pandemie și mai este și o încercare de a contracara influența din ce în ce mai mare a Chinei.

Dar, ca să fiu sincer cu tine, nu știu cum vor reuși să atingă acest scop oficialii UE cu astfel de inițiative deconectate de la realitate (dar nu așa cum trebuie). Rămâne de văzut ce se va alege și de asta, doar sper că cei care conduc Uniunea Europeană au înțeles că un proiect absurd (chiar dacă are țeluri nobile) făcut prost din banii oamenilor nu este soluția.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button