TECHRSS PaginaDeMedia

În pregătirea pentru metaverse, Unity achiziționează Weta Digital

Ideea de metaverse începe să acapareze producători și companii din toată lumea, iar astăzi, această modă a ajuns și la ușa celor din spatele motorului grafic Unity. Compania vrea să facă primii pași în această lume bizară și complexă, iar una din deciziile care vor duce la împlinirea acestui scop este achiziția studioului Weta Digital.

În cazul în care nu știați, Weta Digital este studioul dedicat efectelor vizuale pentru filme, născut în 1993 și care îl are drept co-fondator pe regizorul Peter Jackson. Cele mai reprezentative exemple sunt Fellowship of the Ring, Avatar și Black Widow, iar talentele responsabile cu aceste rezultate impresionante vor începe să clădească fundația pentru planurile mărețe ale Unity Technologies.

Unity va achiziționa Weta Digital pentru suma de 1.625 miliarde de dolari, însă nu o va acapara cu totul. Unity va obține astfel divizia tehnologică a studioului, alături de tool-urile aferente și de măiestria inginerească. De cealaltă parte, „rămășițele” își vor forma propria entitate separată, numită WetaFX, pe care o va deține într-o mare măsură Peter Jackson.

Unity își va face loc la masa giganților

Tehnologiile Weta includ, printre altele unelte pentru animații faciale, modelarea de peisaje urbane și modelarea de obiecte deformate. Unul din obiectivele Unity este acela de a integra toate aceste elemente și de a le pune la dispoziția utilizatorilor sub forma unei subscripții cloud. În plus, în viitor, o bună parte din asset-urile create de Weta își vor face loc și în librăriile motorului grafic, pentru ca toată lumea să le poată accesa.

Această înțelegere ar urma să fie finalizată până la finalul anului, fiind momentan în așteptarea aprobării de către autorități. Unity Technologies nu a menționat când se vor împlini aceste obiective, dar, „in the grand scheme of things”, multitudinea de modele și tehnologii 3D obținute de la Weta for contribui la dezvoltarea unui nou metaverse. În viziunea celor de la Unity, metaverse-ul va fi rezultatul muncii creatorilor de conținut și artiștilor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button