TECHRSS PaginaDeMedia

Tot mai mulți dezvoltatori chinezi se alătură modei „metaverse-ului”, în ciuda avertismentelor autorităților

După ce Facebook a rupt gura târgului cu anunțul de pe 29 octombrie, tot mai multe companii din întreaga lume au început să adere la această mișcare, pe considerentul că fiecare abordare proprie va reprezenta un pas important în redefinirea modului în care interacționăm cu cei din jurul nostru.

Facebook a devenit Meta, popularizând termenul de metaverse. La scurt timp, Microsoft și-a exprimat intenția de a crea un metaverse aplicabil jocurilor video, iar „urmarea naturală” este reprezentată de giganții tech de pe piața din China, unde tehnologia este un subiect oarecum sensibil.

Din moment ce Facebook este interzis în China, de ce să nu inventăm propriile soluții, eh? De exemplu,  South China Morning Post (SCMP) ne spune că până și cei din spatele search-engine-ului Baidu au început să înainteze proiecte legate de metaverse pentru a fi aprobate. Aceștia au listat termenul în categoria instrumentelor științifice și a tehnologiilor de cercetare.

Nici NetEase nu se lasă mai prejos. Titanul își scoate la înaintare propriul concept de metaverse, aplicabil inclusiv domeniului inteligenței artificiale și al gaming-ului, precum Fuxi și Leihuo. Sub tutela NetEase, metaverse-ul va include și servicii de comunicație, de cercetare și de educație.

Metaverse

Frenezia metaverse nu se oprește aici. Publicațiile din China menționează și alte nume importante, precum Alibaba, Tencent și ByteDance și-au înregistrat propriile trademark-uri cu acest specific AR/VR popularizat de intențiile lui Mark Zuckerberg.

Per total, 400 de companii din China au făcut acest pas, iar Bloomberg estimează că întreaga afacere ar putea ajunge să valoreze 800 de miliarde de dolari până în 2024. Totuși, guvernul chinez nu este prea încântat de această modă. Ministerul Securității de Stat a tras luna trecută un semnal de alarmă cu privire la riscurile de securitate asociate acestei idei de metaverse.

Ne-am putea confrunta cu probleme și goluri în diverse aspecte, astfel încât trebuie să ne implicăm în combaterea spălării de bani, să emitem sancțiuni, să supraveghem finanțele și să asigurăm protecția drepturilor proprietăților intelectuale. Asta va mâna comunitatea internațională către cooperare. Ministerul Securității de Stat din China

În mod similar, mai multe publicații îi avertizează pe investitori să nu se arunce prea devreme în acest concept, întrucât ideea de metaverse încă este prematură.

Investirea nu este un joc virtual. Să investești orbește în concepte atât de mari și iluzorii cum este metaverse-ul s-ar putea întoarce împotriva ta, provocându-ți daune buzunarelor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button