TECHTech&ITTelefoane

Un virus a oprit temporar producția de procesoare pentru iPhone

Mai știți cum WannaCrypt a dus la oprirea câtorva fabrici cu un an în urmă? Acest gen de incidente nu sunt pe cât de rare s-ar crede, cea mai recentă victimă fiind chiar TSMC.

Pentru cei care nu știu, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este unul dintre cei mai mari producători de procesoare din lume, uzinele sale fiind folosite de cam orice companie care nu are propriile linii de producție. AMD, Nvidia, până și Apple se folosesc de serviciile sale. Ultima companie în special se bazează mult pe serviciile oferite de TSMC pentru a construi procesoarele folosite la noile modele de iPhone care vor fi lansate în această toamnă.

Producția acestor procesoare a fost întârziată puțin, deoarece TSMC anunță că un virus a reușit să infecteze echipamentul din câteva fabrici. Nu a fost menționat despre ce virus era vorba sau cine a fost responsabil pentru această infecție, dar nu este vorba de o problemă foarte gravă. Bine, faptul că au trebuit să oprească linii de producție multiple este în sine o problemă gravă, atunci când o uzină de acest tip stă degeaba generează pierderi masive, dar o parte din liniile de producție au fost deja repuse în funcțiune. Restul vor reveni și ele în curând.

Așa că pe termen lung nu ar trebui să existe probleme pentru TSMC, iar o întârziere de câteva zile  nu ar trebui să fie un dezastru pentru Apple și noul iPhone. Dar cu siguranță incidentul a fost costisitor.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button