PC

Un sistem AMD de buget – ieftin, discret si bun si pentru jocuri

Fiind perioada de vara si vacante, ne-am gandit sa alcatuim un mic calculator de buget restrans de pe care sa va jucati jocuri precum DOTA 2, LoL sau altele asemenea.

Acest calculator integreaza un procesor AMD APU A10-7860K, un SSD AMD de 240GB, 2x8GB  DDR3 la 2400MHz tot de la AMD, si o placa de baza MSI A88X AC V2.

Cutia APU AMD A10-7860K

Procesorul fiind APU, nu mai necesita si o placa video separata. Acesta face parte din familia Godavari, si are patru nuclee Steamroller ce ruleaza la o frecventa de baza de 3.6GHz si 4GHz boost, impreuna cu 8 nuclee GPU ce insumeaza 512 Shader Processors, tactate la 757MHz.

Puterea termica totala este de 65W, asadar nu este necesar un cooler foarte performant, cel cu care APU-ul vine din fabrica fiind sufucient de bun.

In schimb, daca doriti sa faceti overclock va recomandam un cooler aftermarket. Am testat sistemul in jocuri precum LoL, unde acesta are o medie de 65FPS-uri pe detalii mari, asadar suficiente FPS-uri tinand cont ca acest calculator nu are o placa video dedicata.

In Dota 2 acesta reuseste sa obtina o medie de 35FPS-uri. Am incercat evident si GTA 5, pentru ca acest joc nu poate lipsi din testele noastre. Dupa cum era de asteptat, jocul impinge procesorul video la maxim, iar pe setarile cele mai joase si rezolutie 1080p am obtinut o medie de doar 20FPS-uri.

In Cinebench R15 procesorul a obtinut 300 de puncte, si 47FPS-uri pentru testul GPU. Evident nu ne-am putut abtine si am facut si putin overclock, reusind sa tinem procesorul stabil la 4.4GHz iar placa video la 970MHz.

In Cinebench R15 scorul pentru CPU a crescut la 355 de puncte iar cel de GPU a urcat la 49FPS-uri, asadar avem parte de o imbunatatirea a performantelor de 18% pentru CPU si 7% pentru GPU.

Cine doreste poate adauga oricand o placa video R7-250 pentru a activa un CrossFire cu procesorul video integrat si a creste semnificativ performanta.

In concluzie am obtinut un calculator cu performante medii la un pret in jurul sumei de 1700LEI, fara a include pretul carcasei, dar puteti reduce costul daca optati pentru un HDD in loc de SSD, desi nu merita aceasta scadere de performanta.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button