TECHPCȘtiri IT

Un Rocket Lake a fost zărit în 3DMark

Și nu arată bine

Ieri a răsărit un puternic indiciu că nu vom avea parte anul acesta de Rocket Lake, seria de procesoare de la Intel bazate pe prima arhitectură cu adevărat nouă din ultimii ani. Dar doar pentru că nu va sosi anul acesta nu înseamnă că nu vom mai avea parte de leak-uri.

Unul a răsărit zilele acestea ce relevă cam în ce stare se află în acest moment dezvoltarea acestei noi arhitecturi. A fost zărită în baza de date a 3D Mark Fire Strike o intrare pentru un nou procesor Intel, atașat la o placă de bază cu nemele de identificare „Intel Corporation RocketLake S”.

Procesorul vine cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, configurația de top ce va fi disponibilă pentru această serie, nu pare să se descurce tocmai superb în starea sa curentă. Fiind doar o mostră aflată încă în dezvoltare, avea o frecvență de bază de 3.2GHz și una efectivă de aproape 4.3GHz. Însă scorul pe care l-a obținut a fost puțin sub 19 mii de puncte pentru testul de fizică, cel folosit adesea pentru a compara doar performanța procesorului dintr-un sistem.

Pentru ceva context, procesoare precum 3700X sau i9 9900K tind să scoată peste 23 de mii din acest test. Așa că Intel mai are ceva de lucru la optimizarea rafinamentul acestei arhitecturi.

Partea bună este că este cu adevărat o arhitectură nouă, nu doar o reciclare a lui Skylake. Partea rea este că va fi tot un procesor construit pe tehnologia de 14 nanometri, așa că nu va putea face tocmai minuni.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button