Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Se pare ca Intel nu va lansa generatia a 11-a anul acesta

In acest punct nu cred ca se astepta cineva ca Intel sa lanseze inca o serie de procesoare in 2020. Pana la urma, abia ce ne-a delectat cu Comet Lake-S pe 14 nanometri. Totusi, multi ar fi pariat pe o lansare spre iarna. Din nefericire pentru cei cativa entuziasti ramasi pe aici, sansele sunt aproape de zero.

Mai jos, avem un slide extras din conferinta Asian Intel Partner care a avut loc ieri. In acesta vedem ca Intel nu va lansa niciun procesor Core-X anul acesta. In plus, cel mai puternic procesor al urmtoarei generatii va avea pana la 18 nuclee. Cu tot cu Hyper-Threading, ne uitam la 36 de fire de executie; not bad Intel, not bad. Doar sa nu mai fie pe 14nm.

Intel Roadmap Asia Partner Meeting

Nici Intel Core-S nu va avea parte de un succesor anul acesta. Zvonurile vorbeau despre o lansarea lui Rocket Lake-S spre final de an, dar in acest moment intrebarea ramane alta. Din ce familie va face parte seria aceasta? Sa fie tot a 10-a, sau va fi mutata in generatia urmatoare?

Daca acest slide este real, se pare ca Intel a incetat in sfarsit cu lansarile pe banda rulanta. Bine, compania tot trebuie sa lanseze Tiger Lake pe platformele mobile si placile video Xe spre finalul anului; macar nu mai vedem inca o lansare pe 14nm. Din partea mea sa ia si doi-trei ani pauza daca asta ar insemna ca se vor intoarce macar la fel de competitivi in piata pe cat au facut-o si cei de la AMD. Competitia nu este rea, ci serveste in primul rand clientii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button