Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Un nou malware nedetectabil poate sta ani de zile „ascuns” pe orice USB!

/
/
/
/
image

Ieri am avut o stire pe acest subiect, care ni s-a parut extrem de…periculos. Revenim astazi cu cateva detalii in plus. Stick-urile USB sunt din ce in ce mai folosite, pretul fiind avantajos, iar vremurile in care te duceai la un amic cu hard-ul sunt demult apuse. Totusi acest nou malware nedetectabil poate sta ani de zile pe orice USB, pana cand sa iti dai seama ca drive-ul este compromis.

Conform celor de la Wired, aceasta noua amenintare nu vine doar sub forma unui simplu malware pe care il inlaturam cu un program generalist de securitate a datelor, ci este vorba de un intreg micro-sistem, capabil sa se scrie in firmware-ul stick-ului, stand acolo mult si bine, pana cand cineva il activeaza si iti cripteaza sau acceseaza datele.

Karsten Nohl and Jakob Lell, cei doi cercetatori care au facut descoperirea, au realizat malware-ul concept, reusind cu ajutorul acestuia sa preia controlul unui PC, sa acceseze DNS-urile din browser, ba chiar sa transfere informatii de pe un terminal pe altul, fara prea mult efort, si fara ca user-ul sa isi dea seama. Pe langa asta, acest malware este compatibil si cu versiunile de sistem de operare mobile, facand comunicarea si mai putin sigura pentru utilizator.

Din nefericire, nimic din ceea ce este legat la PC prin USB nu mai este sigur, pana si tastatura sau mouse-ul tau fiind potentiale victime ale acestui malware, iar o formatare a sistemului nu ajuta la nimic, avand in vedere ca malware-ul se scrie fizic in firmware-ul USB-ului. Singura solutie este actualizarea firmware-urilor tuturor dispozitivelor conectate prin USB la PC-ul, telefonul sau tableta ta. Probabil ca cea mai simpla solutie este paza buna, folosind stick-uri si dispozitive USB de care sunteti siguri ca nu au fost prin „locuri dubioase”.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

  1. Am avut si eu un fel de virus pe stick si imi facea shorcut-uri peste tot si daca bagam stikul in alt pc se imbolnavea si el… si puneam un stick bun si se imbolnavea si el de la virusam scapat de el formatand stikurile si reinstaland windowsul

  2. Va dati seama ce am putea face cu un asemenea stick bolnav? Te duci la un copycenter, ca acolo intalnesti cam toate categoriile de oameni. In cateva zile ai infestat un oras intreg. Cate farse ai putea sa faci. Hmm…mama mama!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar