MORE

BadUSB – Un virus aproape indestructibil!

BadUSB este un virus dezvoltat de un grup de hackeri ce vor sa il dezvaluie la binecunoscuta conferinta Black Hat din Las Vegas de saptamana viitoare. Acest virus poate avea rolul subiectului 0 intr-o noua era a malware-ului. Diferenta dintre BadUSB si alti virusi existenti este ca acesta infecteaza aproape orice dispozitiv conectat pe USB la calculator, precum camere web, stickuri USB si chiar telefoane cu Android.

Problema principala este ca acesta infecteaza firmware-ul dispozitivului, ceea ce inseamna ca nu prea poate fi „scuturat”. De exemplu, in cazul unui stick USB infectat, formatarea acestuia nu va rezolva nimic. Mai mult decat atat, toate aplicatiile antivirus sunt neputincioase, ele nefiind capabile sa curete firwmare-ul dispozitivului. Un alt inconvenient este faptul ca odata virusate, dispozitivele pe USB pot virusa mai departe alte calculatoare la care acestea sunt conectate. Dar probabil cea mai importanta amenintare este aceea a infectarii Android-ului. O data intrat, virusul pacaleste utilizatorii, incurajandu-i sa se logheze pe site-uri ce par sa semene cu, de exemplu, Facebook sau Twitter. BadUSB ofera permisiune excesiva perifericelor USB, acestea putand accesa mai tot ce inseamna hardware si software. Putem spera doar ca o data anuntat la Black Hat, companiile avizate vor lua foarte serios aceasta ameninare si vor gasi metode de a proteja utilizatorii impotriva acestui tip de malware.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

11 comentarii

  1. Deci pititi usb si cautati tastaturi si mouse pe ps/2….Si doamne fereste sa aveti un pc cu firmware UEFI in loc de Bios si sa se viruseze…

  2. eu utilizez 2,deci am belit-o pe 2 fronturi 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button