MORE

Un nou laptop ASUS RoG va fi prezentat la Computex… cu o surpriza!

ASUS Republic of Gamers GX700 este un notebook revolutionar, primul laptop ce foloseste un sistem de racire pe apa, impreuna cu cea mai puternica placa video de mobile existenta si un design fenomenal.

Ne-am intrebat mult timp cum va arata succesorul unei asemenea opere. Ei bine, ASUS au publicat de curand pe site-ul lor o mica imagine a viitorului.

Stati un pic… la ce ne uitam aici? Poza din dreapta arata foarte asemanator cu conectica racirii cu apa de pe GX700. Toate bune si frumoase. Dar tastatura… nu! E drept ca ne uitam la ce par a fi render-uri nu poze, dar e destul de clar ce este acolo. Si ce vedem este o tastatura diferita de stilul folosit pe GX700, cu travel mai adanc, in stilul unei tastaturi mecanice.

Asa. Ce indicii ne mai ofera ASUS?

 

Pascal Mobile pe ASUS Republic of Gamers

Luandu-ne dupa acel scor, ne asteptam sa vedem un procesor asemanator celui din GX700, cel mai probabil acelasi 6820HK deblocat ce poate fi overclockat. Dar acel scor de placa video este cel putin un pic ridicol.

Performanta comparata a noului laptop ASUS ROG

Bun, trebuie sa recunoastem ca acest grafic rateaza destul de larg tinta pentru „bragging rights”, intrucat conmpara scorul total al sistemul cu scorurile totale ale altor sisteme, pe baza… placilor video. Dar luandu-ne dupa un Graphics Score afisat de 34312, acesta este intr-adevar mult peste media de performanta a unui GTX Titan X.

Este posibil sa intalnim performanta peste cel mai puternic GPU disponibil la ora actuala… intr-un laptop?

Speculam ca se poate… daca nVidia au facut si cu Pascal acelasi lucru pe care l-au facut cu Maxwell, si au indesat un intreg cip GP104 cu 2560 de nuclee CUDA, asadar identic cu GTX 1080. Si ghiciti ce, ASUS vor prezenta acest laptop in doar cateva zile, in cadrul Computex 2016.

Chiar si asa, problema este ca scorul este foarte mare. Atat de mare incat intrece si cifrele afisate si estimate pe internet pentru GTX 1080. Ne face astfel sa credem ca va fi vorba de o configuratie cu multiple GPU-uri.

Ar mai fi ceva de spus? Ah, da. Nu luam foarte in serios acest lucru, intrucat pare putin ridicol, dar printre tag-urile sub care a fost publicat teaser-ul, am putut vedea si…

ASUS Republic of Gamers 24" water-cooled laptop

E posibil? Exista sansa sa vedem un laptop ASUS Republic of Gamers cu un ecran de 24″, un monstru racit pe apa cu performanta echivalenta oricarui PC de gaming de cel mai inalt nivel? Daca va fi cu adevarat vorba despre un laptop de 24″, atunci varianta conform careia acesta va utiliza mai multe GPU-uri in SLI devine mai fezabila.

Ramane de vazut, si va tinem la curent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button