MORE

Un nou ceas inteligent rupe gura târgului pe Kickstarter

Dacă nu ați auzit de Mobvoi și al lor Ticwatch 2, nu vă învinuim. Compania și-a anunțat recent pe Kickstarter noul model de smartwatch.

Mobvoi s-au făcut remarcați pe piața Chineză când au ajutat Google să introducă Android Wear pe în țară, oferind servicii alternative pentru căutări și recunoaștere vocală – datorită faptului că Google nu doresc să se încline guvernului Chinez și să implementeze cenzura solicitată în serviciile sale.

Primul model de Ticwatch a fost lansat exclusiv pentru piața din China, dar deși calitatea acestuia a fost ridicată, design-ul software nelocalizat în limba engleză sau alte limbi de circulație majoră a prevenit popularitatea globală a smartwatch-ului celor de la Mobvoi.

Ticwatch 2

Aceștia schimbă însă strategia cu Ticwatch 2, un proiect dezvoltat în mod special pentru piața vorbitoare de limba engleză, care mizează puternic pe utilizarea recunoașterii vocale.

Ceasul a fost lansat pe Kickstarter cu ambiția de a strânge 500.000$, și nu le-a luat decât 3 zile din cele 30 dedicate pentru a sparge această limită, cu mii de ceasuri deja comandate. Observăm aici un trend exploatat din plin în trecut de Pebble.

Funcționalitatea ceasului pare să fie bine gândită în termenii necesităților utilizatorului modern.

Recunoastere vocala ticwatch 2

Navigarea meniurilor nu va fi cu mult diferită față de experiența deja comună pe această piață:

Navigarea meniurilor

Mobvoi au patentat pentru Ticwatch 2 și o nouă metodă de interacțiune, intitulată Tickle.

Tickle

Tickle reprezintă în esență un segment lateral sensibil la atingere, ce permite o navigare alternativă fără atingerea ecranului

Este o caracteristică interesantă și binevenită pentru minimizarea amprentelor dar și pentru lărgirea gamei de acțiuni posibile în interacțiunea cu ceasul, odată ce dezvoltatorii de aplicații implementează funcții alternative.

Ticwatch 2 folosește și o scurtătură facilă în special pentru șoferi, prin rotirea încheieturii.

rotirea incheieturii

Specificațiile tehnice sunt la nivelul vârfurilor de gamă actual existente pe piață, oferind un procesor dual-core, 512MB de memorie și 4GB de stocare, un ecran OLED, baterie mare și suport pentru mai toate funcțiile relevante (inclusiv rezistența la apă).

specificatii tehnice ticwatch 2

După cum se poate vedea în tabelul de mai sus, specificațiile tehnice sunt mai mult decât suficiente pentru o experiență de calitate, iar ceasul se mai remarcă prin ecranul OLED excelent. Rezoluția și dimensiunea ecranului sunt peste modelul Gear S2 al celor de la Samsung, precum și capacitatea bateriei acestuia.

Ticwatch 2 va fi disponibil într-o varietate de design-uri, de la modele sportive Snow X1 și Charcoal X1, cu carcasă din plastic, ce beneficiază de reduceri semnificative în cadrul campaniei de Kickstarter, modelul Oak X1 cu a sa curea de piele și carcasă metalică, și modelul Onyx X1 ce este în întregime metalic.

Ceasurile sunt disponibile în toate țările lumii cu excepția Saudi Arabia, Peru, Ecuador, Macedonia, Kosovo, Cuba, Iran, Iraq, Liban, Libia, Somalia, Sudan, Coreea de Nord, Siria și Yemen. Tot stocul vândut prin Kickstarter este așteptat să fie livrat în cadrul lunilor Septembrie / Octombrie 2016.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button