Tech&IT

Un iPhone din prima generație s-a vândut la licitație cu peste 39.000 de dolari

Dacă ți se pare mult să dai 1000 de dolari pe un iPhone, ei bine află că cineva a plătit mai mult pentru unul… De 39 de ori mai mult. Un iPhone sigilat din prima generație, cel pe care Steve Jobs l-a descris, pe bună dreptate, ca fiind revoluționar, s-a vândut la o licitație din Statele Unite pentru nu mai puțin de 39.339 de dolari și 60 de cenți. După ce am văzut prețul și m-am ridicat de pe jos, mi-am pus și întrebarea: oare de ce cel care a licitat suma asta nu a rotunjit valoarea la 39.340 și s-a zgârcit la 40 de cenți? Nu vom știi asta niciodată.

Licitația a plecat pe picior mare încă de la început, iar în doar câteva ore, telefonul ajunsese deja la 10.000 de dolari. Seara, după un război acerb între câțiva ofertanți, dispozitivul s-a vândut pentru aproape 40.000 de dolari, sumă care face din acest telefon de departe cel mai scump iPhone vândut vreodată la o licitație. Și când te gândești că, în 2007 când a fost lansat, un iPhone costa, ajustat pentru inflație, sub 900 de dolari. Asta da investiție pe termen lung.

Și dacă tot dai cât patru Dacia Logan pe un asemenea telefon de colecție, sigur vrei să fie impecabil. Ei bine, acest exemplar este sigilat, cutia este perfect dreaptă, fără îndoituri sau alte defecte, iar stickerele originale de pe cutie sunt absolut intacte. Ținând cont că vorbim despre un dispozitiv lansat în urmă cu 15 ani, nu cred că au mai rămas foarte multe asemenea exemplare noi de-a dreptul, și prețul pentru ele doar va crește în următorii ani.

Când Steve Jobs a urcat pe scena Macworld 2007 și folosit acea expresie „one more thing”, întreaga lume și-a ținut respirația. Încă de la prima generație, iPhone s-a dovedit un succes colosal, care a revoluționat de-a dreptul piața de telefoane. Așa se face că, la un deceniu și jumătate de la lansare, un telefon a ajuns să fie, în adevăratul sens al cuvântului, o bucățică de istorie pe care colecționarii să și-o dorească.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button