Telefoane

Ultrakam, aplicatia care dezlantuie rezolutia 4K pe iPhone 6!!!

Se pare ca noul an incepe in forta, cel putin pentru posesorii de iPhone 6! Rezolutia 4K, Graalul videografilor, este acum disponibila pe iPhone 6 si 6+, si nu oricum, ci intr-o varianta cat se poate de profesionala, prin intermediul aplicatiei Ultrakam.

Aplicatia profita de puterea bruta a procesorului A8 care suporta fara probleme aceasta rezolutie la intregistrare, in conditiile in care aceasta optiune nu este nativa pe noile terminale Apple, iPhone 6 si 6+. Dezvoltatorul spune ca aplicatia sa face filmarea high-quality accesibila tuturor (ceea ce este adevarat) si ca imaginea este comparabila cu cea obtinuta pe un GoPro Hero 4 sau chiar pe un Sony F55 (ceea ce, evident, nu este adevarat). Oricum, sample-urile sunt „stunning”, si la fel este si pretul: 10$ pentru un pachet care include aplicatia propriu zisa de filmare si o alta de remote control, adica de control de la distanta prin wireless sau bluetooth al altor iPhone-uri sau iPad-uri setate pentru filmare. Separat luate, sunt evident mai scumpe.

Asadar iPhone 6 si 6+ suporta 4K dar si 3K, 2K, HD si HDV iar iPhone 5s (generatia anterioara, A7) duce „doar” 3K, 2K, HD si HDV. In vreme ce iPhone 6 reuseste sa faca pana la 240 fps in 720p, 5s duce si el un respectabil 120 fps la aceeasi rezolutie. A, si inca ceva: inregistrarile se realizeaza la 50MB/s (!!!) la framerate-uri standard, 24, 25, 30 fps in 4K.  Pe langa toate acestea, ai posibilitatea de focus, expunere si balans de alb manuale, de a conecta un monitor sau un televizor extern via HDMI (printr-un accesoriu separat), de a face streaming cu continutul filmat via AirPlay sau de a uploada 4K direct pe Youtube.

Indiferent ca iti place sau nu iPhone-ul, nu putem sa nu recunoastem faptul ca app developerii chiar isi bat capul cu acest ecosistem si aduc pe piata aplicatii extraordinare, „aproape” profesionale, pentru dispozitivele Apple, care conjugate cu un hardware de buna calitate aduc rezultate uluitoare. In urma cu aproape un an faceam recenzia unei alte aplicatii senzationale tot din acest domeniu, Filmic Pro, pe care o folosesc din greu si in ziua de astazi, si cu care la vremea respectiva am realizat un scurt film demonstrativ pe iPhone 4s, film care pare sa reziste scurgerii timpului.

Am instalat deja Ultrakam atat pe 5s-ul personal cat si pe un iPhone 6 de test, si deocamdata rezultatul este de senzatie! Imaginea este absolut „breathtaking”, si cu siguranta vom reveni in curand cu un review detaliat al acesteia, pe masura ce o vom folosi si ii vom descoperi partile bune dar si probabilele bug-uri si probleme. Pentru noi a fost un cadou frumos de inceput de an!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Suna perfect. Filmam 4k cu un senzor care nu are rezoluție de 4k. Cred ca găsesc prin debara pe principiul asta o camera mai veche de 1.3mp sa zic ca filmează de asemenea 1k sau 2k.

  2. Um…senzorul de pe iPhone6/6+ are 8 Mp…4k=8.3Mp(sau pe acolo, oricum mai mult de 8) deeeeeeci….ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button