Telefoane

Vrei sa filmezi ca un profesionist? Se poate cu telefonul!

Filmuletzul de mai sus a fost filmat in vara lui 2013 in Sicilia, la Taormina cu un…iPhone 4s pe  care am avut instalata o aplicatie fabuloasa!

FilmicPro este una dintre cele mai bune aplicatii peste care am dat vreodata, si cu siguranta cea mai reusita aplicatie destinata filmarii cu telefonul de pe piata. Disponibila in AppStore contra sumei de 5 dolari iti transforma iPhone-ul intr-o veritabila camera profesionala, si iti pune la dispozitie toate functiile si setarile manuale pentru filmare pe care le-ai putea dori.

FP2

Interfata de utilizare este excelent gandita: iti da posibilitatea sa setezi focusul si expunerea apoi sa le blochezi. Zona de focalizare se stabileste plimband degetul pe ecranul telefonului, apoi o fixezi iar focusul ramane in acel punct. Vei reusi astfel sa obtii imagini cu DoF(background neclar si subiectul decupat) si feeling cinematografic. Balansul de alb se poate si el seta manual, luand ca reper albul din cadru si blocandu-l pe cromatica corecta. Interfata iti mai arata intensitatea sunetului (excelenta optiune, mail ales daca ai conectat si un microfon, pe care mie mi l-a recunoscut ca Rode iXY), stocarea ramasa, bateria, frame rate-ul, histograma etc. Adica ai cam tot ceea ce ai putea visa pe displayul unei camere profesionale.

FP3

Dar bunatatile adevarate incep sa apara abia cand intri in setari. Posibilitate de captura accelerata si slow motion la 720p, posibilitatea de a-ti crea propriile preseturi sunt doar cateva dintre minunatiile pe care le ofera aceasta aplicatie.

FP4

FP9

Si acum, tineti-va bine: poti filma in doua moduri, fie facand renderul cu ajutorul procesorului grafic, care suporta bit rate-uri foarte mari si se misca fabulos dar secatuieste bateria, fie pe procesorul central, caz in care eficienta primeaza. Inca ceva: ai posibiitatea de a filma in mai multe variante de frame-rate, de fapt vreo 30, de la 1 fps pana la 30 fps, cu sau fara sincronizare audio. Ma intreb pe ce echipament de filmare mai gasesti aceasta optiune? Pe niciunul cu care eu sa ma fi intalnit vreodata. Poate pe cele foarte scumpe folosite la filmare blockbusterelor. Vedeti mai jos imaginile.

FP5

FP6

FP7

FP8

FP

Fiti atenti la acest ultim screenshot! Ai posibilitatea de a filma la 50 de megabiti pe secunda!!! Sunt camere de mii de euro care nu fac asta!!! Ar mai fi enorm de multe de spus pe parte tehnica, dar va las explorati si sa descoperiti nenumaratele chitibusuri ale acestei aplicatii de exceptie.

In ceea ce priveste propria mea experienta cu FilmicPro, ea este cuprinsa in filmul de la inceputul acestui post, facut in vara lui 2013 in Sicilia cu iPhone-ul 4S si aplicatia in discutie, pe principiul acela invocat adesea cu imaginea care spune cat toata vorbirea articulata. In fine. M-am lovit atunci de crash-uri relativ frecvente ale aplicatiei, datorate categoric lipsei de putere a telefonului. Am instalat-o de ceva vreme pe 5s si rupe! Merge perfect, si are acum toate resursele pe care le cere. Daca cineva se intreba ce faci cu toata puterea de pe 5s, iata un posibil raspuns: filmezi profi! E drept ca si aplicatia a mai suferit ceva update-uri de vara trecuta. Oricum, FilmicPro este un progres enorm in ceea ce inseamna capabilitati de filmare pe smartphone, smartphone care acum s-ar putea dovedi un rival de temut pentru multe camere clasice, scumpe si pretentioase. Motor! Actiune!

 

 

 

 

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Buna,
    Vreau sa filmez de la o distanta mare si nu se inregistreaza sunetele, cum procedez?

  2. Recomand folosirea unui dispozitiv secundar pentru inregistrare audio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button