GamingPC&ConsolesTech&IT

Ubisoft a fost pe profit în ultima vreme, dar cumva nu anunță concedieri

Într-o conferință cu acționarii care a avut loc ieri, CEO-ul Ubisoft Yves Guillemot a raportat că publisherul a avut un al treilea trimestru financiar foarte puternic anul trecut. Spre deosebire de știm noi cine, se pare că Ubisoft nu va sărbători succesul prin concedierea a aproximativ 8% din forța sa de muncă. Șocant, nu?

Ubisoft a declarat că încasările nete pentru primele nouă luni ale anului fiscal au crescut cu 13,5%, atingând 1,351 miliarde de euro. În ciuda concurenței dure din 2018 și de la începutul lui 2019, succesul se datorează în principal vânzărilor puternice ale jocurilor Assassin’s Creed Odyssey și Far Cry 5. Aceste două titluri au contribuit de asemenea la o creștere de 58,1% pe segmentul pentru PC față de anul trecut.

În loc să-i dea afară pe oamenii responsabili cu această creștere, Guillemot a sugerat că mărirea forței de muncă și bunăstarea angajaților sunt două priorități în cadrul companiei. „Ubisoft își construiește structura organizatorică pe termen lung”, a spus el într-o declarație. „Folosind proprietățile IP și studiourile noastre, ne străduim să oferim un mediu de lucru satisfăcător pentru ca oamenii noștri talentați să-și poată realiza întregul potențial și să ofere jucătorilor experiențe benefice care depășesc distracția pură. Prin urmare, suntem încrezători în capacitatea noastră de creștere și de mărire a profitabilității în anii următori”, a mai declarat acesta.

În cadrul conferinței au fost pomenite și alte câteva lucruri interesante, dintre care remarcăm faptul că The Division 2, un joc care se va lansa în aproximativ o lună, a înregistrat deja un număr mai mare de precomenzi decât primul titlu din serie. Ubisoft a menționat de asemenea că va lansa trei sau patru jocuri AAA în următorul an fiscal (care se va încheia în martie 2020). Până acum, se știe că unul dintre aceste jocuri va fi Skull and Bones, un joc cu pirați despre care așteptăm să aflăm mai multe în lunile următoare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button