GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Activision-Blizzard concediază 775 de angajați

CEO-ul Activision-Blizzard, Bobby Kotick, a anunțat că publisherul va concedia 8% din forța sa de lucru, ceea ce înseamă în jur de 775 de persoane. Măsura face parte dintr-un efort de „de-prioritizare a inițiativelor care nu se ridică la nivelul așteptărilor și de reducere a anumitor costuri administrative legate de afacere”, a explicat Kotick.

Concedierile vor fi în mare parte din domenii care nu au de-a face cu dezvoltarea propriu-zisă a jocurilor și vor avea un impact atât asupra Activision cât și Blizzard. Se pare că acesta vor afecta în primul rând comunitatea, esporturile și alte departamente care nu sunt direct implicate în programare, artă sau design. Echipa de dezvoltare Warcraft, de exemplu, nu a fost afectată. Măsura survine în urma unei perioade tumultuoase pentru Activision-Blizzard, după ce ultimul joc Call of Duty a vândut sub așteptări și publisherul a pierdut franciza Destiny în urma despărțirii de Bungie. Mai mult, se pare că nici francizăre precum Skylanders și Guitar Hero nu sunt foarte profitabile.

Pentru viitor, Kotick a spus ca Activision-Blizzard va investi in principal in servicii live, Battle.net si esports, cu accent pe urmatoarele francize: Candy Crush, Call of Duty, Overwatch, Warcraft, Diablo si Hearthstone. Pentru aceste francize, Activision sunt așteptați să mărească, nu să reducă, resursele de dezvoltare în 2019.

Luna trecută, compania l-a reangajat vechiul CFO, Dennis Durkin, căruia i-a oferit 15 milioane de dolari pentru a-și relua funcția.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button