Gaming

Ubisoft Forward – Noile jocuri din seria Assassin’s Creed

Evenimentul anual al celor de la Ubisoft a luat sfârșit și a adus cu acesta o mulțime de noutăți în legătură cu planurile pe care compania le are pentru jocurile următoare. Anul acesta, Ubisoft Forward ne-a prezentat de asemenea și cum o să arate viitorul jocurilor Assassins’s Creed, ba chiar este posibil ca acesta să fie cel mai mare val de noutăți și proiecte pe care seria l-a primit de la începutul acesteia. Așadar, în restul articolului vă voi pune la curent cu anunțurile pe care Ubisoft le-au făcut pentru această serie.

Un rezumat al seriei Assassin’s Creed, de la început până în prezent

Prezentarea a început cu un trailer live-action special care marchează aniversarea seriei Assassin’s Creed, serie care a împlinit vârsta de cincisprezece ani. Da, au trecut cincisprezece ani de la jocul lui Altair din 2007. Au urmat apoi trei jocuri care ne-au spus povestea lui Ezio și ne-au plimbat prin Roma și Florența în primele două, apoi prin Constantinopol (actualul Istanbul) în ultimul joc din trilogie care a marcat și sfârșitul poveștii celui mai îndrăgit asasin al seriei.

Un an mai târziu, în 2012, a apărut Assassin’s Creed III, unde facem cunoștință cu Connor Kenway, un nou asasin care luptă pentru drepturile semenilor săi în cadrul Revoluției Americane. Chiar dacă părerile despre noul personaj au fost împărțite, după o lungă perioadă în care lumea s-a obișnuit cu Ezio, jocul a reprezentat o evoluție a seriei din toate punctele de vedere. Încă un an mai târziu, facem cunoștință cu Edward Kenway, bunicul lui Connor, în Assassin’s Creed IV: Black Flag, care ne poartă prin povestea unui tânăr asasin din timpul Epocii de Aur a Piraților din Insulele Caraibe.

În 2014 apare Assassin’s Creed: Unity, situat în perioada și zona Revoluției Franceze, un joc care a îmbunătățit considerabil sistemul de parkour și de character customization. Apoi, în 2015, a apărut Assassin’s Creed: Syndicate. De data asta ne aflăm în Londra, în timpul Revoluției Industriale, iar aici se simte că tematica este mai modernă, având în vedere că acum seria s-a apropiat deja de sfârșitul secolului al XIX-lea.

După o lungă perioadă în care fiecare an a însemnat lansarea unui nou joc sau chiar mai multe, seria a luat o pauză de doi ani după Syndicate. Apoi, a renăscut și s-a transformat într-un action-RPG în toată regula, odată cu Assassin’s Creed: Origins, localizat în Egipt. După acesta a apărut Assassin’s Creed: Odyssey, situat în grecia antică, iar apoi trilogia a fost încheiată cu Assassin’s Creed Valhalla în 2021.

Mai sus v-am trecut prin toate jocurile principale din această serie, lucru care a fost făcut și de trailer-ul live-action din cadrul conferinței despre care am vorbit mai sus. Dacă ești fan al acestei serii, impactul emoțional și amintirile pe care ți le va da acest trailer clar vor fi destul de puternice.

Assassin’s Creed: Mirage – o abordare nouă a stilului jocurilor vechi

După cum v-am spus aici pe site acum o săptămână, cel mai nou titlu din serie este Assassin’s Creed: Mirage, iar cei de la Ubisoft ne prezintă trailer-ul acestuia, care ni-l arată pe Basim, un asasin cu care am făcut cunoștință în Assassin’s Creed: Valhalla. Îmi place faptul că cei de la Ubisoft au reușit să lege într-un mod logic povestea nordicilor din jocul anterior cu această nouă poveste din Irak, care se întâmplă cu douăzeci de ani înaintea evenimentelor din Valhalla.

În acest trailer putem vedea străzile aglomerate ale Bagdadului, asasini care poartă clasicele robe albe, parkour și lupte la înălțime, furat din buzunare și bombe cu fum și otravă. Toate acestea sunt niște concepte clasice ale seriei care și-au atins punctul culminant în Revelations și pe care nu le-am mai văzut aproape deloc odată cu trilogia Origins-Odyssey-Valhalla.

De aceea, mi se pare foarte potrivită alegerea acestei regiuni din Irak pentru noul joc, fiind atât de apropiată de Turcia, adică zona în care se întâmplă acțiunea din Revelations. Astfel, zona care a marcat sfârșitul poveștii lui Ezio, marchează acum un nou început al seriei.

Acum, fanii jocurilor vechi au primit fix ceea ce voiau. Ca asasinii să poarte din nou robe albe, să fie din nou nevoiți să se folosească de parkour și stealth ca să supraviețuiască, și să se folosească de asemenea și de mulțimile de oameni sau de diverse elemente ale orașului pentru a se ascunde de inamici.

O nouă expansiune pentru Assassin’s Creed: Valhalla

Se pare că cei de la Ubisoft încă mai au conținut nou pentru noi atunci când vorbim de Assassin’s Creed: Valhalla. Următorul capitol al prezentării Ubisoft Forward ne arată un nou DLC gratis pentru acest joc, care va extinde povestea inițială și îl/o va urmări pe Eivor, care se va reuni cu niște personaje istorice importante.

Aici, Eivor spune că este pregătită pentru a călători spre „țărmuri îndepărtate și noi aventuri”, dar nu ni se spune clar ce va însemna exact acest lucru. Mai mult ca sigur vom explora o nouă regiune, dar se pare că va trebui să mai așteptăm ca să vedem despre ce va fi vorba mai exact.

Un Assassin’s Creed pe telefon, situat în China Antică

Un alt joc nou din serie a fost anunțat în cadrul acestui eveniment, iar de data aceasta e vorba despre un joc gândit pentru telefon. Este vorba de Assassin’s Creed: Jade, situat în China antică în anul 215, înaintea Erei Noastre. Trailer-ul începe cu vulturul simbolic al asasinilor care zboară deasupra unei fortărețe. Apoi, cadrul se schimbă pe un nou asasin tânăr al cărui nume încă nu îl știm, care face un clasic „leap of faith” din vârful unui turn.

Pentru prima dată, avem ocazia de a ne juca de-a asasinul în China, o zonă total diferită față de locațiile seriei de până acum. Mă rog, asta înafară de Assassin’s Creed: Chronicles of China, pe care nu l-aș băga în această oală deoarece este un titlu care face parte din trilogia 2D a seriei.

În sfârșit, un Assassin’s Creed în Japonia Feudală

Următorul titlu marca Assassin’s Creed anunțat în cadrul evenimentului Ubisoft Forward este Assassin’s Creed Codename Red, iar acesta va reprezenta, după cum spun dezvoltatorii, următorul mare capitol din cadrul jocurilor de tip RPG ale seriei. Așadar, se pare că Ubisoft nu au renunțat la stilul RPG odată cu încheierea trilogiei Origins-Odyssey-Valhalla.

Trailer-ul scurt al acestuia începe cu un soare pe un cer sângeriu și un asasin misterios care sare și se așează pe vârful unei case, cu o sabie în mâna dreaptă și hidden-blade-ul activat în mâna stângă. Observând peisajul din fundal dar și comentariile invitatului de după, aflăm că acest joc se va petrece într-o perioadă și locație pe care fanii seriei o doreau de foarte mult timp: Japonia Feudală.

Assassin’s Creed Codename Hexe – cel mai misterios trailer al acestui showcase

Aici avem cel mai vag teaser din acest showcase, despre care s-a comentat cel mai puțin. Teaser-ul ne arată o pădure întunecată și logo-ul seriei agățat cu o sfoară, logo care este făcut din crengi, într-un mod preistoric, într-un fel.

Modul în care acest trailer este prezentat și faptul că logo-ul seriei este confecționat din crengi nu mă poate face decât să mă gândesc că am putea avea de-a face cu un Assassin’s Creed în era preistorică, sau cel puțin cu o abordare ceva mai „sălbatică” a seriei. Din moment ce Far Cry Primal există și este situat în epoca de piatră, asta nu face decât să sporească șansele ca cei de la Ubisoft să abordeze din nou această perioadă.

Assassin’s Creed Infinity va uni mai multe titluri ale seriei

La finalul showcase-ului, ne este explicat conceptul numit Assassin’s Creed Infinity, care nu va fi un joc propriu zis, ci mai mult o platformă care va uni atât titlurile seriei, cât și pe cei care le joacă. Tot aici ni se spune că titlurile Red și Hexe vor face parte din acesta, însă nu știm încă dacă acest lucru va fi valabil și pentru titlurile din trecut.

Toate aceste jocuri fac parte din viitorul titlurilor Assassin’s Creed, iar ca fan al acestei serii sunt extrem de nerăbdător să văd cum vor arăta acestea. Seria nu a mai fost niciodată atât de încărcată cu noutăți, iar după o perioadă ciudată în care fanii au crezut că aceasta este pierdută și că nu va mai fi nimic la fel, acest showcase este o gură de aer proaspăt care dovedește faptul că cei de la Ubisoft nu au uitat de unde a plecat seria Assassin’s Creed și că muncesc pentru aceasta mai mult ca niciodată.

 

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button