GamingPC&Consoles

Ubisoft va bloca accesul la trei jocuri pe care oamenii le-au cumpărat

Începând cu luna septembrie 2022, serverele pentru 15 jocuri Ubisoft vor fi închise. Asta înseamnă că serviciile online pentru acestea vor înceta să funcționeze, iar gamerii le vor putea juca doar offline. Dar ce nu ne-a spus compania franceză este faptul că în urma acestei deconectări, trei titluri vor deveni complet indisponibile; inclusiv campaniile single-player. Jocurile afectate de această măsură sunt Space Junkies, Assassin’s Creed: Liberation HD și Silent Hunter 5.

Odată cu deconectarea serverelor cu pricina, gamerii care au cumpărat DLC-uri pentru jocurile afectate vor pierde accesul la acestea. Asta în sine este o problemă, iar anunțul oficial vorbea și despre jocul Space Junkies pentru VR care va fi închis cu totul. Însă Assassin’s Creed: Liberation HD și Silent Hunter 5 sunt mai speciale, întrucât au fost retrase cu totul de pe Steam la cererea publisher-ului.

Silent Hunter 5 Ubisoft retras de pe Steam

Ubisoft o dă în bară… din nou

Acum, adevărata problemă nu este că jocurile astea nu vor mai putea fi cumpărate de pe Steam, mai ales că vorbim despre două titluri vechi și nu foarte reușite ale celor de la Ubisoft. Chestiunea care a înfuriat extrem de tare fanii și a dus la o nouă sesiune de review-bombing este situația în care se regăsesc cei care au cumpărat aceste două jocuri. Bune sau nu, vechi sau noi, odată cumpărate jocurile ar trebui să fie ale clientului.

Ubisoft a făcut o mișcare super riscantă aici, iar răspunsul comunității a fost instant și extrem de vehement. Și oricât aș încerca eu mereu s-o joc p-aia cu avocatul diavolului, în cazul de față cred că toate repercusiunile pe care compania le va resimți după mișcarea asta neinspirată, sunt meritate pe deplin. Și tot cu această ocazie vedem cât de fragilă este o librărie digitală de jocuri și cum decizia unei singure companii poate afecta mii și mii de gameri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button