GamingPC&Consoles

Ubisoft va închide serverele a 15 jocuri în septembrie 2022

Ubisoft a anunțat că va închide serverele pentru 15 jocuri mai vechi, ceea ce înseamnă că jucătorii vor pierde accesul la serviciile online și modurile multiplayer ale acestor titluri. În anumite cazuri, nici măcar DLC-urile nu vor putea fi accesate, iar printre jocurile afectate de această schimbare se numără câteva Assassin’s Creed-uri, Far Cry 3 și Splinter Cell: Blacklist. Deconectarea se va întâmpla pe data de 1 septembrie 2022.

Deconectarea serviciilor online pentru niște jocuri mai vechi ne permite să ne concentrăm resursele pe livrarea de experiențe mai bune pentru jucătorii care sunt activi în jocuri mai noi și mai populare.

Lista completă de jocuri de la Ubisoft care vor pierde accesul la servicii online și multiplayer arată cam așa:

 • Anno 2070 – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.
 • Assassin’s Creed II – (PC, PS3) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.
 • Assassin’s Creed III – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat. (PS3, X360, WiiU) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.
 • Assassin’s Creed Brotherhood – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat. (PS3, X360) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi.
 • Assassin’s Creed Liberation HD – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat.
 • Driver San Francisco – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat. (PS3, X360) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi.
 • Far Cry 3 (lansarea din 2012) – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat. (PS3, X360) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.

Far Cry 3

 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier – (PS3, X360) Componenta multiplayer va fi indisponibilă. Pentru a te juca campania single-player trebuie să-ți treci consola în modul offline.
 • Prince of Persia: The Forgotten Sands – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat.
 • Rayman Legends – (PS3, X360, WiiU) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.
 • Silent Hunter 5 – (PC) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft. În plus, conținutul de tip DLC nu va mai putea fi instalat sau accesat.
 • Space Junkies – (HTC Vive, Oculus) Fiind un joc multiplayer, acesta nu va mai fi accesibil.
 • Splinter Cell: Blacklist – (PC, PS3, X360) Nu vei putea accesa modul multiplayer și nu vei putea lega conturi Ubisoft.
 • ZombiU – (WiiU) Nu vei putea lega conturi Ubisoft sau să folosești componentele online.

Chiar dacă astfel de anunțuri nu sunt neapărat plăcute, este un lucru natural în industria de gaming. Jocurile vechi reușesc să-și păstreze un public dedicat chiar și la câțiva ani distanță de la data lansării , însă câteodată, zecile de oameni care încă le joacă nu reprezintă un număr destul de mare încât să merite efortul din partea dezvoltatorului. Așadar, unele titluri sunt deconectate permanent de la serviciile online. Dar partea bună este că jocurile vechi nu făceau atât de mult abuz de conexiunea la internet, astfel multe vor putea fi jucate în continuare fără probleme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button