GamingSecuritate

Ubisoft „se alătură” dezvoltatorilor atacați de hackeri

Ultima perioadă a fost un fel de sabat al hackerilor, întrucât mai mulți dezvoltatori importanți au fost victimele atacurilor cibernetice. După nume ca NVIDIA și Samsung, Ubisoft a fost supus recent unei breșe de securitate pe care a confirmat-o recent. Atacul a cauzat întreruperi temporare pentru unele servicii ale jocurilor Ubisoft dar a afectat și sistemele interne ale dezvoltatorului.

Pentru moment, Ubisoft investighează breșa de securitate cu ajutorul unor experți pentru a afla cum anume s-a desfășurat atacul și ce fel de date și informații au fost sustrase. Compania menționează că informațiile și conturile utilizatorilor nu au fost afectate, deci nu este nevoie de resetarea parolelor sau de consolidarea securității conturilor, cu toate că este recomandată.

Ubisoft nu a menționat cine este responsabil de acest hack, dar se pare că și această operă le aparține celor de la LAPSUS$, dacă e să ne luăm după link-ul postat cu mândrie de grupare pe un canal de Telegram care este aparent adminstrat de aceiași hackeri. Acum, serviciile și jocurile cu pricina funcționează în parametri, dar este interesant de văzut cum toate atacurile cibernetice din prima jumătate a acestei luni au fost realizate de una și aceeași organizație, sud-americanii LAPSUS$. În unele cazuri a fost vorba de răscumpărare prin crypto, în alte cazuri datele au fost pur și simplu urcate pe torrente și au devenit populare destul de repede (ahem, seed-ul ăla foarte prolific).

Hack la Ubisoft LAPSUS$

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button