SecuritateTech&IT

Hackerii țintesc Samsung și fură 190GB de date importante

Este acceași grupare care a atacat NVIDIA

Dacă Lapsus$ vă sună cunoscut, este pentru că gruparea sud-americană de hackeri este aceeași care le-a dat de furcă celor de la NVIDIA. De data aceasta, Lapsus$ se reorientează și a lansat un atac cibernetic asupra Samsung. Se presupune că hackerii au obținut 190GB de date importante ale dezvoltatorului, publicând pe net o parte din fișiere.

Este vorba despre o arhivă de 20GB. Hackerii afirmă că leak-ul conține coduri-sursă confidențiale. Au fost publicate și screenshot-uri ale directivelor C/C+, toate acestea ajungând în cele din urmă și pe torrente. Codurile-sursă cu pricina sunt importante pentru că se leagă de metodele de autentificare, inclusiv cele biometrice, criptare on-device, API-urile și tehnologiile de autorizare și autentificare pe conturile Samsung. Alături de acestea sunt menționate și coduri-sursă confidențiale care aparțin Qualcomm. În plus, și restul datelor se află în momentul de față în proces de a fi încărcate pe torrente.

Lapsus Samsung Leak

Samsung spune că evaluează situația, dar nu a confirmat încă breșa suferită. Și este o breșă mare de pe urma unui atac serios care ar putea pune în pericol dezvoltatorul sud-coreean. Nu se știe dacă Lapsus$ a contactat compania pentru răscumpărare așa cum a făcut în cazul NVIDIA, dar cert este că leak-urile postate sunt foarte populare: peste 400 peers, fapt care i-a determinat pe hackeri să afirme că vor lansa mai multe servere pentru a crește viteza de descărcare.

Lapsus Samsung Leak

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button