Tech&ITPCSecuritateTECH

NVIDIA a spart calculatoarele hackerilor care au furat zilele trecute peste 1TB de date

Un grup de hackeri a furat zilele trecute peste 1TB de date ce aparțineau celor de la NVIDIA. Însă compania producătoare de plăci video nu a stat cu mâinile în sân, astfel nu a durat mult până când aceștia au spart calculatoarele grupării de hackeri și și-au recuperat datele pe cont propriu. Toată povestea a fost documentată de pagina de Twitter numită vx-underground care oferă și detalii.

Grupul responsabil cu atacul cibernetic asupra NVIDIA se numește LAPSU$ și provine din America de Sud. Aceștia au reușit să găsească o portiță în serverele companiei și au instalat un malware care să fure datele găsite. Și chiar dacă lipsesc 1TB de date, compania nu a oferit detalii referitoare la ce anume lipsește.

Se pare că NVIDIA și-a identificat rapid atacatorii. Conform postării făcute de vx-underground, producătorul de plăci video a infectat calculatoarele atacatorilor cu un ransomware și a criptat fișierele furate. Răspunsul grupului de hackeri a fost de-a dreptul idiot, susținând că cei de la NVIDIA sunt criminali pentru că le-au infectat PC-urile… adică stai, hoțul strigă hoțul, nu? Nu vezi în fiecare zi companii care se ocupă personal de astfel de probleme, de multe ori preferând intervenția autorităților.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button